ȘTIRI

Circa 450.000 de CNP-uri greşite sau înregistrate de mai multe ori în Recensământul Populaţiei

Conform unei note remisă vineri către HotNews.ro, de conducerea Institutului National de Statistica, înregistrarile multiple au fost cauzate in cea mai mare parte de declararea persoanei, atat la domiciliul acesteia cat si la resedinta obisnuita. 
In baza de date a Recensamantului a fost pastrata o singura inregistrare, cea corespunzatoare resedintei obisnuite, mai precizeaza INS. In urma finalizarii activitatilor de verificare a datelor, s-au corectat si retinut circa doua treimi din totalul CNP-urilor incorect completate.

In comunicatul de presa din data de 4 iulie 2013, Institutul National de Statistica va prezenta primele rezultate definitive ale Recensamantului Populatiei si al Locuintelor 2011.

Inregistrarea si folosirea unui cod de identificare a persoanei (CNP in tara noastra) la recensamant este o practica frecvent intalnita la efectuarea recensamintelor populatiei in tarile europene. Folosirea CNP-ului la recensamantul din octombrie 2011 a permis identificarea si eliminarea dublelor inregistrari ale persoanelor, corectarea unui CNP incomplet sau cu erori.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button