Circa 3.800 de bile extinctoare au fost cumpărate pentru spitalele din București, anunță Nicușor Dan. Ce părere au internauții

02 feb. 2022
133 Afișari
Circa 3.800 de bile extinctoare au fost cumpărate pentru spitalele din București, anunță Nicușor Dan. Ce părere au internauții
Circa 3.800 de bile extinctoare au fost cumpărate pentru spitalele din București, anunță Nicușor Dan. Ce părere au internauții. Sursa foto: Digi24

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri seară faptul că toate cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei vor fi dotate cu bile extinctoare în vederea prevenirii incendiilor. Părerile expuse de cetățeni în comentarii au fost, însă, împărțite.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a achiziționat nu mai puțin de 3.792 de bile extinctoare pentru cele 19 unități spitalicești aflate în administrația Primăriei Capitalei.

Au fost instalate bile extinctoare în 19 spitale din București. Cum funcționează acestea

Potrivit primarului Nicușor Dan, deja a fost semnată recepția pentru cele aproape 3.800 de dispozitive, iar acestea deja au fost distribuite și montate în unitățile spitalicești respective. De asemenea, bilele extinctoare dispun de o garanție de 5 ani.

În postarea edilului de pe Facebook se precizează că aceste dispozitive nu necesită conectarea la surse de energie electrică sau la anumiți senzori pentru a funcționa, fiind automate și autonome. Potrivit lui Dan, acestea se activează pe cont propriu în urma contactului cu flacăra.

„Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Cum au reacționat internauții în comentarii

Reacția urmăritorilor lui Nicușor Dan de pe Facebook a fost una mixtă: în timp ce unele persoane salută și apreciază instalarea acestor dispozitive, alte persoane condamnă lipsa de măsuri de prevenție pentru apariția incendiilor în spitale.

Spre exemplu, o persoană a precizat că aceste bile de fapt sting mai repede incendiul, nefiind vorba despre prevenție.

„Nu prea sună bine „pentru a preveni” , că de fapt e vorba de o stingere mai rapida în situația în care deja a vrut loc un incendiu.
Prevenția împotriva incendiilor este e cu totul altă poveste, totuși…”

Între timp, un alt cetățean susține că această metodă ar fi o alternativă viabilă la instalațiile cu antene de detectare a fumului.

„Bilele alea sunt chiar foarte ok, in sensul ca dpdvd ISU, la faza de avizare aceste amarate de bile pot substitui instalatiile de sprinklere.
Sunt omologate, agrementate si FM Approved si pana la urma o solutie simpla si eleganta, decat sa faci rezerva de apa cu grupuri de pompare si pompe pilot si instalatie cu inel si antene de sprinklere si centrala cu senzori de detectie.”

Cookies