ESENTIAL

Circa 150 de sindicalişti din administraţia locală pichetează Ministerul Muncii

Este un prim semnal înaintea tăvălugului ce va urma în România. Dacă nu se rezolvă, legea salarizării unitare să fie aplicată de îndată, pentru că există, este aprobată de Fondul Monetar Internaţional, de Comisa Europeană„, spune Liviu Pop, prim-vicepreşedinte Federaţiei Sindicatelor „Pro-Administraţie”, citat de news.ro.

Sindicaliştii care protestează la sediul Ministerului Muncii sunt funcţionari publici din administraţia locală veniţi din judeţele Maramureş, Baia Mare, Mureş, Harghita, Argeş, Botoşani şi Suceava. Ei spun că ar fi bani pentru aplicarea legislaţiei dacă s-ar reduce „economia neagră”.

Argumentele că nu sunt bani sunt mincinoase. Nu este voinţă politică. Nu străinii nu ne lasă, noi nu vrem să ne aplicăm legea. Bani sunt. Bani negri, spune Guvernul, nu eu. 40 de miliarde anual sunt pe sub masă. Zece la sută să economisească, toate se vor rezolva în România, şi investiţii şi tot„, mai spune Liviu Pop.

O delegaţie formată din şapte reprezentanţi ai protestatarilor a fost primită la discuţii de secretarul de stat pentru dialog social Iolanda Stăniloiu.

Protestul este autorizat până la ora 17.00, spun reprezentanţii Jandarmeriei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button