Ciprian Ciucu vrea serviciu de ecarisaj în Sectorul 6, acolo unde o femeie care ieșise la alergat a fost omorâtă de o haită de câini

23 ian. 2023
314 afișări
Ciprian Ciucu vrea serviciu de ecarisaj în Sectorul 6, acolo unde o femeie care ieșise la alergat a fost omorâtă de o haită de câini
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu | Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune, într-o postare publicată pe Facebook în această după-amiază, că tragedia de pe Lacul Morii “nu trebuie să rămână fără urmări!” și că măsurile trebuie luete acum, “ înainte ca moartea în condiții terifiante a Anei Oroș să fie dată uitării, așa cum s-a întâmplat în cazurile precedente.”.

Bucureșteancă omorâtă de câini fără stăpân. Primarul S6 vrea serviciu de ecarisaj

Ciucu spune că acțiunile ar urma să fie imediate:

Voi cere imediat Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6 (dacă este nevoie,  serviciul să fie delegat inclusiv Sectoarelor)! De asemenea, vom extinde competențele Poliției Locale a Sectorului 6, astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea! Voi contacta parlamentarii pentru a modifica legea pentru ca și Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Poliția Animalelor.

Ciprian Ciucu mai declară că va cere Parlamentului și modificarea legislației și că va bugeta pentru următorii ani acțiuni  de verificare și campanii reale de constientizare cu privire la sterilizare! Primăria S6, mai spune Ciucu, va bugeta inclusiv costuri cu sterilizarea:

Vom bugeta achiziția de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturați. Câinii vor fi PERMANENT luați de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00) și ținuți în condiții decente, umane. Este clar că ASPA este depășită de situație și noi toți trebuie să preluam aceste responsabilități din sarcina PMB, să ajutăm, să contribuim, așa cum este normal.

Ciprian Ciucu: Regret, am conștientizat târziu creșterea numărului de câini

Primarul Sectorului 6 declară că vor exista acțiuni comune de verificare – Poliţia Locală și Poliția MAI din Sectorul 6:

Am demarat o anchetă internă la nivelul Poliției Locale a Sectorului 6, voi prezenta vineri, cel târziu luni, rezultatele într-o conferință publică.  Îmi cer scuze ziariștilor și îi rog să înțeleagă,  nu voi participa în emisiuni și nu voi mai da declarații până nu am clare rezultatele anchetei interne. Trebuie vorbit factual, pe date clare, nu pe impresii.

Ciprian Ciucu mai spune că e vina sa că nu și-a dat seama din timp cât de mult s-au înmulțit câinii fără stăpân.

Regret enorm cele întâmplate și îmi asum sa fac tot ce va tine de mine să nu se mai întâmple așa ceva în Sectorul 6! Imi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA. Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău!

Ana Oros a ieșit la alergat în jurul Lacului Morii din Sectorul 6 și a murit după ce a fost atacată de o haită de câini. Cu un an înainte, scăpase cu viață dintr-un atac aproape identic, în exact aceeași zonă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri investighează acest caz..

Îți recomandăm să citești și:

Cookies