Big Brother, da-n sertar. Ciprian Ciucu explică cele 3.000 de camere de supraveghere din Sectorul 6. „Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii”

28 mai 2024
10681 afișări
Big Brother, da-n sertar. Ciprian Ciucu explică cele 3.000 de camere de supraveghere din Sectorul 6. „Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii”
Ciprian Ciucu vine cu explicații pentru cele 3.000 de camere de supraveghere din Sectorul 6. „Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că va monta 3.000 de camere de supraveghere pe străzile sectorului, acesta fiind cel mai mare centru de monitorizare video din București. Edilul a negat acuzațiile potrivit cărora cetățenii vor fi spionați, spunând că aceste camere sunt montate pentru a combate probleme precum vandalismul și consumul sau vânzarea de droguri. Camerele sunt montate în special în apropierea școlilor și a locurilor de joacă, a mai precizat Ciucu.

Circa 3.000 de camere de supraveghere vor funcționa în cadrul celui mai mare centru de monitorizare video din București, în Sectorul 6. Primarul de sector, Ciprian Ciucu, a precizat că aceste camere nu vor fi folosite pentru a spiona sau urmări în scopuri ascunse activitatea cetățenilor, ci pentru a combate probleme precum consumul și vânzarea de droguri sau vandalismul.

„În primul rând, avem foarte mari probleme cu drogurile. Deci aceste camere sunt montate în special în zona școlilor, în părculețe, pentru a crește siguranța. Rolul acestor camere este de a crește capacitatea de intervenție a Poliției Locale. Oamenii vor mai multă siguranță”, a explicat edilul, potrivit Hotnews.

„Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii”, susține Ciprian Ciucu

Ciucu a subliniat faptul că înregistrările nu pot fi accesate pentru a fi utilizate în afara legii, că este vorba despre un concept „procedurizat”, dar și că a „verificat personal” ca sistemul să nu poată fi utilizat în scopuri rău voitoare.

„Tot procesul nostru respectă, protecția datelor cu caracter personal. Aici să nu fie niciun fel de îndoială. Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii. Totul este foarte procedurizat, totul se face cu respectarea legii. Pentru că am verificat personal ca acest sistem să fie așa”, a continuat primarul Sectorului 6.

Mai mult, rețeaua de camere de filmat este doar o parte din centrul de monitorizare al autorităților din Sectorul 6, care va conecta într-un singur loc senzori de poluare a aerului, senzori de zgomot și multe alte tehnologii de acest fel. Pe baza informațiilor rezultate, autoritățile locale vor putea să știe și să realizeze mai ușor în ce zone din sector trebuie să intervină și în ce manieră, conform lui Ciprian Ciucu.

CITEȘTE ȘI

ALERTĂ | Incendiu la un bloc de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Linia 40, blocată după stația Barajul Iezerului, anunță STB | VIDEO

Vreme amestecată azi în București: ploi cu descărcări electrice, dar măcar n-o să fie chiar atât de frig. ANM anunță maxime între 23 și 30 de grade în această săptămână

Cele 3 cuvinte care te scapă din orice încurcătură

Cookies