Ciprian Ciucu, ultimatum pentru primarul Capitalei privind colaborarea cu PNL București: Nicușor, mingea e la tine, decizia îți aparține

01 sept. 2021
123 Afișari
Ciprian Ciucu, ultimatum pentru primarul Capitalei privind colaborarea cu PNL București: Nicușor, mingea e la tine, decizia îți aparține

Priamarul Sectorului 6 și liderul PNL București, Ciprian Ciucu, a lansat recent un ultimatum pentru primarul Capitalei, Nicușor Dan, cu privire la colaborarea cu liberalii la nivel de Capitală. "Nicușor, mingea e la tine, decizia îți aparține", i-a transmis edilul din S6.

Ciprian Ciucu, liderul PNL București și edil al Sectorului 6, transmite un ultimatum clar primarului Capitalei, Nicușor Dan, cu privire la colaborarea acestuia cu PNL București. Trebuie să nu uităm că Dan a ajuns primar în contextul unei alianțe făcută în campania electorală cu liberalii, având de asemenea și susținerea useriștilor. Totuși, pe cea din urmă se pare că a pierdut-o între timp, așa că mai are doar sprijinul firav al unui PNL condus de Orban. Rămâne de văzut ce se întâmplă după alegerile liberale din 25 septembrie.

”Nicușor, mingea e la tine, decizia dacă suntem o echipa sau joci singur, pe post de libero, îți aparține. Noi suntem încă aici, cu tine”, a transmis Ciprian Ciucu, marți seară, pe pagina sa de Facebook.

Ce probleme are Ciprian Ciucu cu Nicușor Dan

Edilul Sectorului 6 a vorbit într-o lungă postare despre principalele nemulțumiri față de Nicușor Dan. Acestea sunt legate în primul rând de reformele asumate în campania electorală, cum ar fi transparența și delegarea atribuțiilor convenite în protocolul din campanie. Mai exact, Nicușor a promis că îi va da viceprimarului PNL dreptul de semnătură, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

”Până acum nu am comunicat despre temele generale ale Bucureștiului deși îmi sunt foarte cunoscute. Știți, anterior am fost consilier general. Nu am comunicat, tocmai pentru a avea șansa unei discuții serioase cu Primarul General, Dl. Nicușor Dan, pentru ca să plecam din nou la drum de pe poziții neantagonice (dacă există acest cuvânt…).

Și sa am aceeași discuție, sinceră, cu partenerii de la USR PLUS. Discuția cu Primarul General am avut-o deja, i-am expus punctul meu de vedere și condițiile de colaborare cu PNL București după ce în prealabil le-am discutat cu noul birou politic al PNL București și cu viceprimarul nostru, Stelian Bujduveanu. Discuția cu primarul general nu a fost concludentă, (a fost inițială, nu putea fi altfel) iar acum mingea se află în terenul domniei sale”, a transmsi Ciprian Ciucu.

Care sunt cerințele PNL pentru edilul Capitalei

Ciucu a explicat pe care sunt cerințele PNL. Mai mult, se pare că a avut și discuții cu Vlad Voiculescu.

„Cerințele noastre sunt simple: (1) reformele asumate în campanie, (2) mai multa transparentă, predictibilitate și consultare în luarea deciziilor, (3) delegarea atribuțiilor convenite în protocolul din campanie către viceprimarul PNL. Vrem să ajutam serios, dar trebuie sa fim lăsați să ajutăm”, a mai transmis Ciucu pe pagina de Facebook.

Primarul Sectorului 6 mai transmite că discuția cu Vlad Voiculescu a fost mult mai clară.

”Sunt elemente în care rezonăm, inclusiv din cele prezentate mai sus”, a explicat liderul PNL București.

Se așteaptă un răspuns din partea primarului general al Capitalei

Ciprian Ciucu spune că așteaptă un răspuns de la primarul general dacă vrea să joace în echipă sau pe post de libero.

”Aștept răspunsul lui Nicușor Dan, aștept sa colaboram bine, pentru că peste ani oamenii nu își vor aminti despre orgolii mărunte ci dacă am făcut ceva sau am ratat o șansă rară. Nu am orgolii, avem prea multă treabă. Nicușor, mingea e la tine, decizia dacă suntem o echipa sau joci singur, pe post de libero, îți aparține. Noi suntem încă aici, cu tine”, a mai scris Ciucu.

Cookies