Ciprian Ciucu se plânge de relația pe care o are cu Nicușor Dan. „Îmi doresc să nu fie ceva personal”

29 mai 2021
255 Afișari
Ciprian Ciucu se plânge de relația pe care o are cu Nicușor Dan. „Îmi doresc să nu fie ceva personal”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat sâmbătă că relația pe care o are în acest moment cu primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, este una rece, iar primarul de sector a precizat că speră să nu fie vorba despre motive personale. Mai mult, Ciucu nu se consideră o amenințare pentru fotoliul de primar general la viitoarele alegeri, deoarece niciun primar de sector din istoria Bucureștiului nu a ajuns să ocupe ulterior postul de edil al Capitalei.

Ciprian Ciucu, actualul primar al Sectorului 6, a fost invitat sâmbătă la Digi24, unde a discutat pe marginea relației pe care o are cu primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan. Ciucu s-a plâns de glacialitatea relației cu edilul Capitalei. Mai mult, acesta a precizat că nu ia în calcul postul de primar general în cadrul viitoarelor alegeri, și speră ca relația rece pe care o are cu Dan să nu aibă la baze motive personale. Primarul Sectorului 6  declarat deschis că ar fi sperat la o relație mai apropiată cu primarul General.

„Relația (cu Nicușor Dan – n.r.) este mai puțin apropiată, ca să fiu foarte sincer, decât mi-aș dori eu. Și îmi doresc foarte mult să nu fie ceva personal. (…) Nu știu dacă este mai apropiat cu alți primari, dar eu îmi doream o colaborare mult mai apropiată”, a explicat Ciprian Ciucu.

Ciucu nu se consideră o amenințare pentru fotoliul lui Nicușor Dan la următoarele alegeri locale

Primarul Sectorului 6 a precizat și faptul că au fost cazuri în care nu s-a întâlnit cu Nicușor Dan nici măcar o singură dată pe lună, deși acest fapt este prevăzut în lege.

De asemnenea, Ciucu consideră că primarul general ar trebui să aibă primul cuvânt în această relație, pentru că are o viziune generală asupra orașului, cu toate sectoarele.

Mai mult, Ciucu este de părere că relația de colaborare ar trebui inițiată și întreținută de primarul general al orașului, deoarece acesta are o viziune generală a orașului și poate coordona operațiunile mai facil.

„Noi, ca sectoare, suntem subdiviziuni ale municipalității. (…) Asta înseamnă că primarul general general trebuie să aibă viziune”, a mai spus primarul de sector, care a dat drept exemplu importanța viziunii unitare din domenii precum formele și cromatica.

De asemenea, Ciprian Ciucu nu se consideră pe el însuși drept o posibilă amenințare pentru Nicușor Dan la următoarele alegeri locale, acesta explicând că

„niciun primar de sector nu a fost niciodată primar general. În București trebuie să vii cu cineva care este perceput ca lider național”.

Pentru a consolida această poziție, Ciucu a declarat că dorește să termine tot ce și-a propus în Sectorul 6, și că este de părere că va avea nevoie de mai mult de un mandat pentru acest lucru.

 

Cookies