Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, propune două proiecte rutiere înainte de ședința Consiliului Local. Despre ce este vorba

25 nov. 2021
473 Afișari
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, propune două proiecte rutiere înainte de ședința Consiliului Local. Despre ce este vorba
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, propune două proiecte rutiere înainte de ședința Consiliului Local. Despre ce este vorba. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, propune Consiliului Local Sector 6 două proiecte de lege ce privesc problemele rutiere întâlnite în zone extrem de frecventate de șoferi precum bulevardul Uverturii, șoseaua Virtuții, bulevardul Iuliu Maniu și strada Dezrobirii.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, va aduce în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 6 de joi, 25 noiembrie, două proiecte de hotărâre ce au ca scop reabilitarea traficului în perimetrul bulevardul Uverturii, șoseaua Virtuții, bulevardul Iuliu Maniu și strada Dezrobirii, dar și construirea unei parcări de mari dimensiuni.

Primul proiect propus de Ciprian Ciucu – reabilitarea sistemului rutier într-o zonă „fierbinte”

Primul proiect care a fost propus de primarul de sector spre dezbatere presupune resistematizarea și reabilitarea sistemului rutier cuprins între strada Dezrobirii, șoseaua Virtuții, bulevardul Iuliu Maniu și bulevardul Uverturii, un perimetru cu trafic intens, aflat chiar lângă intersecția Lujerului.

Acest proiect necesită o investiție estimată la 43,6 milioane de lei, TVA inclus, și ar urma să fie desfășurat pe parcursul a 24 de luni. Mai mult, implementarea acestui proiect ar reprezenta un avantaj important în vederea dezvoltării economice a zonei, și ar asigura totodată reducerea poluării generate de activitățile de transport, potrivit proiectului de hotărâre, conform Agerpres. În primă fază, în ședința de joi, 25 noiembrie, va fi dezbătută aprobarea documentației tehnice, a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici.

Citește mai multe date despre proiect într-o declarație oferită ulterior de primarul S6 Ciprian Ciucu.

Al doilea proiect – construirea unei parcări pe bd. Iuliu Maniu

Tot pentru a fi dezbătut în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 6, Ciprian Ciucu a mai propus un proiect care presupune construirea unei parcări cu aproape 300 de locuri pe bulevardul Iuliu Maniu. O parcare de dimensiuni considerabile, dacă ne raportăm spre exemplu la parcarea de la parcul Tineretului, care poate găzdui 700 de vehicule. Diferența este că în cazul parcării de pe Iuliu Maniu este vorba despre o parcare supraetajată.

Potrivit planurilor, parcarea este prevăzută cu 10 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 16 locuri pentru motociclete, dar și 24 de locuri pentru biciclete.

Valoarea investiției necesare este estimată la circa 31 de milioane de lei, TVA inclus. Durata de execuție este de 12 luni, iar parcarea va fi realizată pe mai multe niveluri, și anume demisol, parter, două etaje dar și o terasă circulabilă.

Cookies