Ciprian Ciucu, primarul de la S6, către bucureșteni: Înainte să vă luați mașină, asigurați-vă că aveți loc de parcare. Plus: “Nu există din născare dreptul omului la parcare”

26 mai 2022
20577 afișări
Ciprian Ciucu, primarul de la S6, către bucureșteni: Înainte să vă luați mașină, asigurați-vă că aveți loc de parcare. Plus: “Nu există din născare dreptul omului la parcare”
Ciprian Ciucu, primarul de la S6, către bucureșteni: Înainte să vă luați mașină, asigurați-vă că aveți loc de parcare. Plus: “Nu există din născare dreptul omului la parcare” | Sursa foto: Ciprian Ciucu/Facebook

În orașul cu de trei ori mai multe mașini decât locuri de parcare, există o întrebare străveche, de pe vremea când s-a inventat roata: ce-a fost mai întâi în București, mașina sau locul de parcare?

Se fac periodic statistici menite să arate cât de complicat e să parchezi în București. Una dintre aceste analize spune că, în Capitală, 4 din 5 mașini parchează ilegal. Logic: sunt cam 300.000 de locuri de parcare și vreo 900.000 mașini înregistrate oficial în București. Plus zona metropolitană. Plus tranzit. 

În aceste condiții, discuțiile și frustrările legate de parcarea în București sunt fără sfârșit. Și așa ajungem la declarația-îndemn către bucureșteni a primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Pe pagina oficială de Facebook a primarului Sectorului 6, o bucureșteancă îi vorbește despre lipsa locurilor de parcare din Drumul Taberei:

Parcări în Drumul Taberei? Trotuarele se închid, iar mașinile nu pot fi parcate pe balcon. ordinea logică e soluții, apoi restricții.

Iar primarul Ciprian Ciucu îi răspunde:

Ordinea logică este ca, înainte de a vă lua mașina, să vă asigurați că aveți unde parca, nu a o lăsa la întâmplare pe spațiul public. Nu ne mai facem bine cu astfel de mentalități.

Conversația continuă, iar primarul conchide: 

Statul garantează dreptul la educație, face parte din drepturile omului. Nu există dreptul omului la un ,loc de parcare.

Ciprian Ciucu, primarul de la S6, către bucureșteni: Înainte să vă luați mașină, asigurați-vă că aveți loc de parcare
Sursa foto: Screenshot Ciprian Ciucu on Facebook

„Revoluția din parcare” la București

Pe 13 mai, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunța la o conferință de presă susținută la PNL București la care a participat și primarul de la S6, Ciprian Ciucu, și el liberal, că în oraș se vor desființa parcările gratuite, iar parcarea pe trotuare se va interzice:

Desființăm parcarea gratuită. Dorim să facem ordine pe străzile din București. Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini.

La rândul său, primarul sectorului 6 vorbea și atunci despre ceea ce consideră a fi o mentalitate păcătoasă: dreptul la parcare

Principiile PNL: niciun loc de parcare gratis și fără mașini pe trotuar. Fiindcă nu este dreptul universal al omului la locul de parcare. Orice loc de parcare trebuie să coste ceva. PNL și USR au fost de acord cu aceste principii. Aici este rolul primarului general să dea drumul la strategia de parcare 

Primăria Capitalei anunța că vrea să tripleze în următorii 2 ani numărul de locuri de parcare cu taxă din centrul Bucureștiului și, în paralel, să elibereze trotuarele de mașini.

Cookies