Ciprian Ciucu: Militari Residence o să fie următorul Ferentari, următorul ghetou

25 oct. 2022
35159 afișări
Ciprian Ciucu: Militari Residence o să fie următorul Ferentari, următorul ghetou

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, atacă proiectele imobiliare care crează probleme de locuire, în care dezvoltatorii imobiliari ridică blocuri unele lângă altele, fără școli, drumuri, parcuri sau clădiri cu funcțiuni mixte: de locuire, office și urbane. El a dat ca exemplu negativ Militari Residence sau blocurile din spatele Auchan din Drumul Taberei.

”Vrem să avem funcțiuni mixte ca la carte. Dacă ai Mega Image la parter, nu înseamnă funcțiuni mixte. Să fie și clădiri office, și locuire, și funcțiuni urbane. E nevoie ca Primăria Generală să crească ritmul în care execută PUG-ul, iar dezvoltatorii care acum au de suferit pe acest blocaj sunt cumva victima dezvoltărilor din anii 2000-2010, chiar 2014”, a spus primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, la conferința Urban re:Fresh, despre proiectele imobiliare.

”Dezvoltatorul pleacă de acolo, lasă într-un câmp sute de apartamente, acei oameni vin la primărie și spun «Fă-ne drum, fă-ne școală, grădiniță, fă-ne parc». Iar bugetul primăriei nu poate ține pasul cu dezvoltarea”, afirmă edilul.

”Nu vrei să ai mai târziu acolo ghetouri cum o să ai în Chiajna.”

Ciucu a subliniat că nu vrea să oprească dezvoltarea imobiliară, dar trebuie să ofere o calitate bună a vieții.

„Nu trebuie să oprim dezvoltarea, dar trebuie să o punem într-un cadru, în niște linii. Nu doar să se facă profit, dar să se și construiască așa cum trebuie, ca să ai și o calitate bună a vieții. Nu vrei să ai mai târziu acolo ghetouri cum o să ai în Chiajna. Militari Residence o să fie următorul Ferentari, următorul ghetou”, a spus Ciucu, citat de publicația Wall-street.

Ciprian Ciucu spune că vrea să iasă din paradigma în care se fac blocuri unul lângă altul, ”de își pot da locatarii cafeaua pe geam unul altuia”. El afirmă că este nevoie de zone mixte și că nu poate fi lăsată doar primăriei realizarea acestora și dă și exemple de situații negative.

”Dacă vă uitați în spate la Auchan din Drumul Taberei, o să vedeți bloc lângă bloc lângă bloc, 20 de blocuri. Fără nimic, un restaurant, atât. Vor fi ghetouri, despre asta este vorba. Nu vreau să opresc dezvoltarea, dar să o punem în parametri care să fie acceptabili. Nu se poate doar unii cu profitul, iar ceilalți cu responsabilitățile. Nivelurile de taxe sunt ridicole. Nu putem alimenta bugetul încât să ținem pasul cu dezvoltarea”, a spus primarul sectorului 6.

La începutul acestui an, Ciprian Ciucu a susținut o conferință cu dezvoltatorii din Sectorul 6 în care a pledat pentru ca aceștia să construiască drumuri care apoi să fie cedate în folosul public, astfel câștigând și clienții și orașul.

Îți recomandăm și:

Cookies