Ciprian Ciucu despre incendiul din Parcul Grozăvești: „ A apărut fix unde în urmă cu o lună au avut loc defrișări neautorizate”

09 mai 2022
886 Afișari
Ciprian Ciucu despre incendiul din Parcul Grozăvești: „ A apărut fix unde în urmă cu o lună au avut loc defrișări neautorizate”
Ciprian Ciucu despre incendiul din Parcul Grozăvești „ A apărut fix unde în urmă cu o lună au avut loc defrișări neautorizate” | Sursă foto: Facebook-Ciprian Ciucu

Primarul Ciprian Ciucu este suspicios în ceea ce privește modul în care a izbucnit incendiul din Parcul Grozăvești. Duminică, 8 mai 2022, 1.000 de mp de vegetație și deșeuri au ars în respectivul parc.

Ciprian Ciucu despre incendiul din Parcul Grozăvești

Duminică, 8 mai 2022, un incendiu de vegetație și gunoaie a izbucnit în Parcul Grozăvești din Capitală. Acesta a afectat circa 1.000 de mp, iar pompierii au acționat cu opt autospeciale de stingere cu spumă și apă, pentru a lichida incendiul.

După ce focul a fost stins, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a transmis următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

Incendiul din Grozăvești este aproape stins. Este o mare coincidență că acest incendiul a apărut fix unde în urmă cu o lună au avut loc defrișări neautorizate pe terenul care astăzi aparține unor societăți private.

Edilul a mers la fața locului pentru vedea exact care este situația în zona respectivă și cum a decurs stingerea incendiului. De asemenea, Ciucu le-a mulțumit pompierilor pentru intervenția eficientă și rapidă avută.

Zeci de arbori au fost tăiați ilegal

O bucată din Parcul Grozăvești a fost retrocedată, iar noul proprietar al acesteia dorește să construiască pe respectivul teren blocuri de 23 de etaje.

La începutul anului, în zona respectivă au fost făcute defrișări, pentru care nu a existat autorizație, și au fost tăiați 49 de arbori din Parcul Grozăvești. Pentru acest lucru, proprietarul a fost amendat de autorități cu 4.900 de lei, câte 100 de lei pentru fiecare arbore tăiat.

Bucureștenii ce locuiesc în zonă, le cer administrațiilor publice din Capitală să exproprieze respectiva porțiune din parc și să nu permită construirea unui nou cartier rezidențial.

Cu toate că atât cetățenii, cât și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, doresc ca respectiva zonă să rămână un spațiu verde, proprietarul terenului deține deja, din februarie 2020 certificatul de urbanism.

Partea de zonă verde de la Grozăvești a fost retrocedată în perioada mandatului fostului primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș. De la momentul retrocedării și până în prezent, terenul respectiv și-a schimbat proprietarul de mai multe ori.

Cookies