Ciprian Ciucu a prezentat conceptul Piațetei Favorit. Ce sugestii și ce nemulțumiri au avut cetățenii

19 iul. 2021
479 afișări
Ciprian Ciucu a prezentat conceptul Piațetei Favorit. Ce sugestii și ce nemulțumiri au avut cetățenii
Sursa foto: Captura ecran Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat pe pagina sa de Facebook proiectul Pieței Favorit, despre care spune că ar urma să fie o piațetă cu diverse funcționalități, unde pot fi organizate diverse evenimente și festivaluri de mici dimensiuni, precum cele culinare. Desigur, fiind o propunere înaintată cetățenilor care îl urmăresc pe primar pe Facebook, criticile și ideile nu au întârziat să apară, motiv pentru care Ciucu a oferit și un plan actualizat după sfaturile locuitorilor.

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, a publicat pe pagina sa de Facebook un concept al Piațetei Favorit – o piațetă cu diverse întrebuințări, aflată în Sectorul 6. Aici ar urma să se poată realiza evenimente, mici festivaluri culinare, sau ecranizări de filme și competiții sportive.

Cum ar modifica amenajarea Piațetei Favorit zona

Potrivit lui Ciprian Ciucu, amenajarea acestei piațete va duce la dispariția sau demolarea unei parcări și a mai multor clădiri. Este vorba despre parcarea din fața Cinematografului Favorit, fapt care va pune în valoare viitorul Centru Cultural, și despre mai multe clădiri aflate unde se află fostul restaurant Favorit.

O altă modificare ar fi reprezentată de mutarea a cinci arbori din fața Cinematografului, unde, potrivit proiectului, ar trebui să stea spectatorii în aer liber. Ciucu a precizat faptul că autorizațiile de defrișare se obțin dificil, astfel că arborii vor fi mutați în alt loc.

Cetățenii ar fi dorit mai mulți copaci în cadrul Piațetei Favorit. Cum explică Ciprian Ciucu proiectele

După postarea primului concept, Ciprian Ciucu a postat și al doilea plan, cu ocazia căruia a explicat cetățenilor de ce nu este posibilă realizarea unei piațete cu mai mulți arbori. Astfel, portrivit edilului, dacă proiectul s-ar axa pe arbori, atunci acesta ar deveni un parc și nu se vor mai putea organiza târguri și evenimente acolo.

De asemenea, Ciucu a precizat că locuitorii Sectorului 6 pleacă, în mare măsură, spre zone din Centrul Capitalei pentru a se relaxa și a se destinde, dar și că în sectorul unde este primar se află circa 280.000 de arbori, la care se vor adăuga în toamna acestui an alți 2.000. Un alt argument pentru realizarea unei piațete și nu a unui parc înaintat de Ciprian Ciucu este acela că un loc unde se vor organiza evenimente culturale va atrage cetățeni din tot orașul, pe când un parc atrage locuitori preponderent din zonă.

În încheiere, primarul Sectorului 6 i-a invitat pe cetățeni să compare cele două proiecte propuse și să ofere sfaturi și idei. Acesta a precizat că piațeta nu este compatibilă cu „trasee de bicicletă, locuri de joacă pentru căței și pădure urbană”, și a dat exemplu alte piațete din țară –  cea din Oradea, cea din Cluj sau cea din Sibiu, despre care Ciucu spune că nu prezintă mulți copaci.

Cookies