ȘTIRI

Cioroianu, Chifu, Tomac, Liviu și Hațegan, declarați indizerabili de Rusia

Mark Rutte, șeful diplomației olandeze, a declarat că ministerul pe care îl conduce a primit de la Kremlin o listă cu 80 de oficiali din statele membre ale Uniunii Europene care au fost declarați indezirabili în Rusia, transmite AFP, preluată deAgerpres. Printre cei 80 se numără și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

”Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a declarat Mark Rutte, ministrul olandez de externe.  El a mai susținut că această listă ”nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional” deoarece Rusia a întocmit-o ca reacție față de sancțiunile adoptate de UE împotriva sa, ca urmare a sancțiunilor destabilizatoare ale Rusia împotriva Ucrainei.

Conform unui document publicat de fostul consilier prezidenţial, Iulian Chifu, pe contul său de Facebook, pe lista celor 89 de oficiali din Uniunea Europeană se regăsesc şi cinci români: Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, ambasador desemnat pe lângă UNESCO, Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă în timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Tiberiu Liviu Chondon, şeful Statului Major al Forţelor Navale şi Gheorghe Haţegan, director general adjunct al companiei de stat, Transgaz.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button