Violenţa în familie, văzută prin ochii unor liceeni bucureşteni VIDEO

de:
26 nov. 2011
13 Afișari
Violenţa în familie, văzută prin ochii unor liceeni bucureşteni VIDEO

Șase tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au pus în scenă violenţa domestică, aşa cum o văd ei, în încercarea de a atrage un semnal de alarmă asupra acestui subiect dureros. Piesa ”Fraţii”, care i-a adus pe scenă şi pe tinerii care urmează cursurile liceelor ”Dimitrie Bolintineanu” şi ”Ștefan Odobleja” din Capitală, a prezentat drama unei familii.

Certurile şi violenţa domestică par să conducă relaţia dintre părinţii celor doi copii. Când mama ajunge acasă de la muncă, tatăl, în stare de ebrietate, o bate pe femeie, fără să ţină cont de durerea ei sau de prezenţa celor mici. Din cea de-a doua lovitură, mama, victimă a violenţei în familie, ”nu mai este”.

Rămaşi şi fără tată, fiindcă îl vedeau cu lunile, copiii îşi promit să se vor sprijini şi vor fi de nedespărţit. Însă, anturajul reuşeşte să-l determine pe unul dintre fraţi să i se alăture. Dacă unul dintre tineri, care merge la bunica de la Timişoara, urmează cariera de poliţist, celălalt copil devine dependent de droguri, alcool şi jocuri de noroc, ajungând astfel în vizorul oamenilor legii.

La o percheziţie, tânărul poliţist primeşte o lovitură grea atunci când îşi vede fratele în postura de infractor. În ciuda discrepanţelor dintre cei doi, el vrea să îşi ajute fratele în continuare, aşa cum şi-au promis când erau mici.

Violenţa domestică, pusă în scenă de actori

Daniela Ologeanu, Iuliana Mărgărit, Antilia Romanescu, Andrei Popa şi Dana Stângă, sub coordonarea lui Puiu Jipa, au pus în scenă o adevărată dramă familială. Certurile dintre mama care munceşte şi tatăl pensionat de boală, dependent de alcool, coroborate cu lipsa banilor, o determină pe fiica lor, Laura, să ia decizii necugetate. Tânăra, care urmează cursurile unui liceu de prestigiu devine, sub îndrumarea prietenei sale Ioana, traficantă şi consumatoare de droguri.
Ioana, o tânără cesuferă de o malformaţie congenitală, a fost denigrată colegi săi şi, din cauza problemelor financiare, părinţii au plecat să muncească în Spania, iar ea a rămas singură în România. Știind că nu are prieteni, un alt tânăr a convins-o să consume droguri pentru ca mai apoi, pentru a face rost de bani, să îi ceară să vândă narcoticele în preajma şcolii.
Laura a urmat apoi exemplul prietenei sale. Din cauza consumului de droguri, tinerele riscau să fie exmatriculate. Dacă Laura a rămas la liceu pentru că era la ”prima abatere”, Ioana a ajuns să se prostitueze în Italia. Pentru că a încercat să renunţe la viaţa desfrânată, prietena Laurei sfârşeşte, însă, tragic.

Vezi aici: Cum a evoluat numarul cazurilor de violenta in familie in 2010

Cookies