O tânără din Bucureşti face, de ziua ei, un cadou emoționant Indiei: apă potabilă

de:
22 sept. 2013
0 Afișari
O tânără din Bucureşti face, de ziua ei, un cadou emoționant Indiei: apă potabilă

Anul acesta, pe 23 septembrie, Ștefania Roșca, originară din Brașov, stabilită în București odată cu facultatea, împlinește 25 de ani și a decis să facă ceva diferit pentru ziua ei: în loc să primească cadouri, a decis să fie ea cea care le oferă. Mai precis, și-a invitat prietenii de pe facebook să doneze bani pentru ca mai multe sate din India să aibă apă potabilă.

Am vrut să fac ceva diferit de ziua mea. 800 de milioane de oameni încă nu au acces la apă potabilă și îmi doresc să ajut. În acest an, vreau să renunț la cadourile de ziua mea pentru ei și să-i susțin, prin intermediul organizației Charity Water„, explică Ştefana. 

Ea a auzit de organizaţie încă din primul an de masterat şi a decis de atunci să să se implice. Anul trecut a ajutat la promovarea campaniei September dar, anul acesta, a decis să facă şi mai mult.

Până acum, a strâns 545 de dolari, ceea ce înseamnă că 12 oameni vor avea apă curată (costul de persoană e de 45 de dolari).  Şi fata spune că nu o întristează deloc faptul că nu va primi nimic de ziua ei: „Anul trecut mi s-au îndeplinit toate visele pe care le aveam. Sunt fericită şi mulţumită de ce am. Îmi doresc cu siguranţă foarte multe. Mai este o carte pe care o vreau neapărat, dar mi-o voi cumpăra. Aş vrea destule. Dar, la urma urmei, realizez că sunt doar lucruri”.

Spune că încă nu ştie dacă va proceda şi anul viitor, de ziua ei, la fel, dar mai are câteva planuri pentru a ajuta satele din India: „A fost un efort extrem de mare, dar la fel de „rewarding”. Am dat peste 1000 de mailuri. Am vorbit cu foarte multă lume. Am share-uit. Am plimbat canistra. Toate astea cu un job full time şi cu un program încărcat şi de alte lucruri. E greu.  Dar, şi după ce trece ziua mea, o să mai fac un filmuleţ- campania este deschisă până pe 31 decembrie. Şi vreau sa alerg şi 21 km la maraton, tot pentru India.

Puteţi dona aceste campanii aici: http://mycharitywater.org/stefiforindia


Charity Water folosește 100% din banii donați pentru a finanța în mod direct proiectele pentru surse de apă. Organizația demonstrează cum au fost folosiți banii  prin poze de la fața locului şi, în momentul în care proiectul este gata, trimite un raport digital donatorilor, cu coordonatele GPS și fotografii ale comunitații pe care oamenii au ajutat-o.

Cookies