Sute de elevi bucureșteni, obligaţi să meargă la școală printre mașinile de pe stradă

de:
06 ian. 2013
2 Afișari
Sute de elevi bucureșteni, obligaţi să meargă la școală printre mașinile de pe stradă

Galerie foto: Grupul Callatis-Drumul Taberei

Problema a apărut acum mai bine de trei ani, însă s-a agravat anul trecut, de când au început lucrările la metrou pe strada Râul Doamnei. De atunci, pe trotuarele de lângă şcoală, pe Aleea Callatis, au început să fie parcate şi mai multe maşini- atât de multe, încât copiii nu mai pot trece deloc pe lângă ele- întreg trotuarul fiind blocat. Şi cel din dreapta, şi cel din stânga.

Părinţii copiilor spun că sunt mereu îngrijoraţi când aceştia pleacă la şcoală – mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi conducă până la poarta şcolii întrucât singura alternativă pe care o au ca să ajungă la ore e carosabilul, pur şi simplu printre maşinile din trafic.

aleea callatis

Iar în zonă traficul este intens, din cauza modificării rutelor de pe strada Râul Doamnei. Lucrările de la metrou sunt programate pentru încă trei ani, cel puţin, timp în care copiii vor fi nevoiţi să continue să treacă printre maşinile care circulă în viteză, dacă autorităţile nu iau măsuri. 

Părinții și mai mulţi membri din grupul de inițiativă civică Callatis-Drumul Taberei susţin că au depus o petiție la directoarea şcolii 279 din Prelungirea Ghencea, ca să deschidă şi cealaltă intrare în curtea unităţii de învăţământ. Delia Mihalache, o membră a grupului Callatis povesteşte că nu s-a rezolvat însă nimic: „Doamna Directoare ne-a răspuns că nu se poate- întrucât s-au construit două ghene și o sală de sport și n-ar fi bine pentru copii să treacă pe lângă gunoi. Aşa o fi, dar o soluţie trebuie găsită.”

petitie callatis

 

Deoarece problema nu s-a rezolvat, au mers mai departe, la Primărie. Una dintre mame, Manuela Stroe, povesteşte că a depus petiţie şi a fost în audiență la primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu: „Am fost la el şi i-am explicat problema. I-am spus că durează de cel puţin trei ani, e aşa de când am dus prima dată copilul la şcoală, dar s-a agravat de când cu lucrările la metrou. Mi-a spus că se va rezolva. Noi o să încercăm şi la Inspectoratul Şcolar, să facem şi acolo petiţie- să vedem dacă se-ntâmplă ceva până la urmă”. 
Primăria a depăşit termenul legal de 30 de zile în care trebuia să le trimită un răspuns.

Asta deşi primarul a iniţiat, în timpul campaniei electorale, programul „Treceri de pietoni asistate”, prin care chiar Mănescu i-a condus de mânuţă pe copii pe trecerea de pietoni, la acţiunea din luna mai 2012. (foto).

Manescu (foto: ziare.com)

Răspunsul de la Primărie a venit, în cele din urmă, cu precizarea că solicitarea s-a trimis la Administraţia Străzilor. Asta se întâmpla în data de 5 noiembrie. Pentru că Administraţia Străzilor n-a trimis un răspuns nici după o lună, părinţii şi reprezentanţii grupului de iniţiativă civică Callatis-Drumul Taberei au luat parte la ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 6 din 2012. Au adus în discuţie problema şi patru dintre membrii s-au întâlnit în ziua următoare cu viceprimarul, directorul ADP şi un reprezentant de la Administraţia Străzilor. În urma întâlnirii, s-a hotărât că se vor pune stâlpişori pe trotuar, pentru ca maşinile să nu mai poată parca- însă abia din primăvară.

 

Cookies