Zeci de femei au dansat într-un mall bucureștean- alături de 1 miliard din întreaga lume FOTO&VIDEO

de:
14 feb. 2013
0 afișări
Zeci de femei au dansat într-un mall bucureștean- alături de 1 miliard din întreaga lume FOTO&VIDEO

One Billion Rising este un proiect la nivel global inițiat de Eve Ensler (scenaristă, performer și activistă feministă). De peste 15 ani ea organizează evenimente în întreaga lumea pentru a opri violența asupra femeilor.

„Pentru fiecare poveste auzită sau trăită privind violența asupra femeilor, pe 14 februarie ne unim, ne ridicăm, dansăm și cerem ca acest lucru să se oprească! E ziua în care ne luăm puterea înapoi!”, precizează organizatorii în descrierea evenimentului pregătit. Conform acestora, în 2013, un miliard de femei din întreaga lume se vor ridica, vor dansa și vor cere împreună oprirea acestui fenomen: „Peste 177 de state participă la acest proiect, peste 13.000 de organizații s-au implicat în sprijinul acestei idei și acum se va dansa și la Bucuresti. Într-o zi specială în care întreaga lume sărbătorește iubirea, dorim să amintim femeilor să se iubească pe ele însele, să ia atitudine și să… danseze! „

Evenimentul a fost organizat de centrul de dezvoltare curriculară și studii de gen FILIA, Asociația FRONT și Școala de dans Madness Dance. Fetele s-au pregătit circa o săptămână pentru dans, iar la repetiții au participat circa 100 de persoane, după cum a povestit pentru B365.ro Arina Delcea, una dintre participantele la flashmob. 

Dansurile de astăzi din întreaga lume, desfășurate sub marca One Billion Rising, sunt prezentate live pe site-ul publicației britanice The Guardian și pot fi vizionate aici.

Cookies