ARHIVA B365

Ciorbea: Voi candida pentru funcţia de Avocat al Poporului

„Voi candida pentru funcţia de Avocat al Poporului şi am notificat atât Parlamentul, cât şi ASF cu privire la retragerea mea din Consiliul Autorităţii”, a spus Ciorbea, pentru Mediafax.

PSD îl susţine pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului, au declarat, marţi, surse politice.

Plenul comun al celor două Camere a aprobat recent numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Numirile în funcţie au fost făcute pe durata rămasă a mandatului şi se aplică de la 1 mai 2014.

Votul a fost secret, cu buletine de vot. Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa în semn de protest faţă de nominalizarea lui Ciorbea. De altfel, PDL a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu această numire, CC urmând să ia în discuţie sesizarea în 30 aprilie.

Victor Ciorbea a fost ales în 2012 senator în colegiul uninominal 7 din Circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti din partea USL, el fiind membru al PNL. Ciorbea şi-a anunţat, marţi, demisia din Senat, după ce a fost ales în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button