Cioloş, vizită-surpriză la vernisajul expoziţiei de fotografie în care este personaj principal

de:
28 aug. 2017
2 afișări
Cioloş, vizită-surpriză la vernisajul expoziţiei de fotografie în care este personaj principal
Cioloș, pentru a doua oară nominalizat de Klaus Iohannis în fruntea Guvernului. De la guvernul post-Ponta, la criza politică din pandemie. BIOGRAFIE

Imaginile prezentate cu acest prilej au fost realizate de Steluţa Popescu, fosta fotografă a guvernului Cioloş, care a susţinut şi un seminar cu tema „Fotografia oficială”, în care a prezentat mai multe imagini realizate în perioada în care a ocupat această funcţie.

În timpul vernisajului care a avut loc în curtea restaurantului Frontiera, printre numeroşii participanţi şi-a făcut apariţia, discret, fostul prim ministru Dacian Cioloş, alături de soţia sa, Valerie. Cei doi au fost însă rapid remarcaţi de către cei prezenţi, iar cu acest prilej politicianul a fost invitat de organizatori să spună câteva cuvinte.

Am stat mult pe gânduri dacă să vin în seara asta sau nu, pentru că trebuie să recunoaşteţi, este destul de delicat să te vezi în poze, să fii personaj de fotografii, de expoziţie. Mai lipseşte doar statuia şi cineva s-o lustruiască. Dar am zis că asta e, ăsta este un personaj, e un rol pe care l-am jucat cât am ştiut eu mai bine, anul trecut, care a rămas acolo cu bunele şi cu relele pe care le-a înregistrat. Am zis că dacă sunt capabil de detaşarea asta, ar fi interesant să văd reacţia celorlalţi la aceste fotografii. În seara asta, însă, personajul important nu este cel din fotografii, ci cel din spatele fotografiilor”, a declarat Dacian Cioloş cu acest prilej, în faţa a peste 200 de fotografi, participanţi la VSLO.

Discursul fostului premier a fost primit cu aplauze, iar la final Cioloş s-a fotografiat minute în şir cu cei prezenţi, declarându-se încântat de fotografiile realizate de Steluţa Popescu.

În cadrul ultimei seri de festival, cu ocazia Galei, au fost acordate mai multe premii din partea sponsorilor Canon, Olympus şi Allview, iar la final, Marele Trofeu VSLO i-a fost acordat Dianei Buzoianu.

În ediția a 8-a a Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” au avut loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud, fotografie de produs, fotografie de teatru, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care au predat sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Florin Ghioca la Nicolae Coșniceru sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta i-au îndrumat pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs au avut loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor. 

Despre „Vama sub lumini de Oscar” 

Vama sub lumini de Oscar”înseamnă şapte ediţii în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocaţi să înveţe şi să experimenteze cele mai noi, mai complexe şi mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este „scrisă” an de an în miile de imagini realizate de către pasionaţii de fotografie şi film la Vama Veche. În prezent, festivalul „Vama sub lumini de Oscar” este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi, atât din ţară cât şi din străinătate.

Mai multe detalii puteţi afla pe vslo.ro sau pe pagina de Facebook VamaSubLuminiDeOscar

Primele ediţii ale festivalului „Vama sub lumini de Oscar” arată cam așa:

https://www.youtube.com/watch?v=JQWHpbkXuxU

Cookies