Cioloş: Sunt bani pentru creşterea salariilor bugetarilor cu 10%. Putem rămâne în ţinta de deficit

de:
24 nov. 2015
1 Afișari
Cioloş: Sunt bani pentru creşterea salariilor bugetarilor cu 10%. Putem rămâne în ţinta de deficit

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%.

„Nu mă surprinde deloc (faptul că Iohannis a promulat legea privind majorarea salariilor bugetarilor – n.r.). Am avut o discuţie cu dânsul, luni, şi legată de acest subiect. I-am spus că în calculele pe care le-am făcut, am inclus şi această creştere de 10%, iar după calculele noastre putem rămâne în ţinta de deficit de sub 3% cu această creştere”, a declarat Dacian Cioloş, citat de romaniatv.net.

Întrebat de jurnalişti dacă bugetul va fi afectat de aceste majorări salariale şi dacă se va tăia din alte părţi, Cioloş a explicat: „Nu o să tăiem de nicăieri. În schimb o să mergem pe partea de investiţii, unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii atât la Ministerul Dezvoltării, cât şi la Ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbţia fondurilor europene, ca să avem şi investiţii, aşa cum mi-am propus”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sunt majorate cu 25% salariile angajaţilor din sănătate şi ale asistenţilor sociali, precum şi cu 10% salariile tuturor celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior şi de alte majorări. Creşterea salariilor intră în vigoare de la 1 decembrie.

Cookies