ARHIVA B365

Cioloș: Personalul din administrație va fi evaluat pe baza unei expertize europene

Cioloș a făcut acest anunț la finalul întâlnirii avute vineri, la Palatul Victoria, cu Corina Crețu — comisar european pentru politică regională, premierul arătând că unul dintre obiectivele mandatului său este începerea sau întărirea procesului de profesionalizare a administrației.

„Unul dintre obiectivele mandatului meu de un an de zile este să începem procesul de profesionalizare sau de întărire a profesionalizării administrației și aici aș vrea să mă concentrez într-o primă fază pe agențiile, autoritățile de management care gestionează fondurile europene, pentru că acolo există deja un grad de profesionalizare dat de toate pregătirile care au fost făcute în acești ultimi ani”, a afirmat Cioloș.

El a arătat că sunt administrații care pot funcționa pe criterii de transparență, depolitizate, pe criterii de eficiență, Cioloș subliniind că se poate face performanță, iar cei care doresc acest lucru sunt bine-veniți în aceste structuri.

„Am înțeles că, în câteva săptămâni, vom putea avea o expertiză finanțată de Comisia Europeană prin care să aducem experți din state membre care au experiență în elaborarea unor proceduri și criterii de recrutare și de evaluare a personalului administrativ, pentru că pe toate posturile care sunt vacante acum și pe care vrem să facem angajări, să facem aceste angajări pe bază de criterii clare, transparent, de evaluări clare și cei care sunt interesați să intre în administrația publică să fie evaluați corect.

Eficiența administrației mi se pare un element esențial ca să ne atingem celelalte obiective legate de absorbția fondurilor, de calitatea absorbției fondurilor”, a explicat Cioloș.

Prim-ministrul a menționat că, în cadrul întrevederii cu Corina Crețu, s-au discutat mai multe lucruri concrete privind proiecte de infrastructură care pot fi lansate și acoperite din fonduri europene.

„Am discutat de proiecte de spitale care sunt prevăzute să fie finanțate din fonduri europene și care au fost blocate tocmai pentru că nu s-au îndeplinit încă anumite condiționalități”, a mai spus Cioloș.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button