Cioloș l-a învins pe Barna în primul tur al alegerilor pentru șefia USR-PLUS. Ca să știți ce se mai întâmplă prin București cât așteptăm noi vești despre eventuala carantină

23 sept. 2021
32 Afișari
Cioloș l-a învins pe Barna în primul tur al alegerilor pentru șefia USR-PLUS. Ca să știți ce se mai întâmplă prin București cât așteptăm noi vești despre eventuala carantină
Cioloș l-a învins pe Barna în primul tur al alegerilor pentru șefia USR-PLUS . Ca să știți ce se mai întâmplă prin București cât așteptăm noi vești despre eventuala carantină

Azi, când la Prefectură o să fie ședință a Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență în chestiunea COVID-pandemică, la USR-PLUS sunt alegeri pentru președinția partidului. Și tocmai am aflat că o să fie turul doi. Pe primul l-a câștigat Dacian Cioloș, care l-a învins pe Dan Barna.

Gata, e oficial: Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna în primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS. A luat 46% din voturi și l-a învins, astfel, pe Dan Barna (43,9%)  în primul tur al alegerilor interne. Mai e un candidat, Irineu Darău, care a luat 10% din voturile USR PLUS-iștilor. Purtătorul de cuvânt Ionuț Moșteanu a confirmat procentele. Drepr urmare, pentru că niciun candidat n-a luat 50% plus unu, urmează turul doi al alegerilor interne, iar acesta va fi organizat în perioada 23 – 30 septembrie.

Cioloș vs Barna. Cum se desfășoară alegerile la USR PLUS

La USR PLUS, votul pentru președinția partidului se desfășoară online, pentru ambele tururi, cu ajutorul unei platforme informatice.

Membrii USR PLUS au început să voteze pentru noul președinte al partidului mai bine de o săprămână – mai exact, de  miercuri, 15 septembrie. Dar, la scurt timp după start vot, s-a ivit un scandal și procesul a fost întrerupt 24 de ore. Problema? Au primit drept de vot mai mulți membri suspendați pentru neplata cotizațiilor

A doua zi a fost reluat, iar azi, fix 7 zile mai târziu, avem rezultatele primului tur în care principalii candidași sunt, desigur, Dacian Cioloș și Dan Barna.

Cioloș vs Barna. Cum va fi ales, în final, președintele USR PUS

Votul electronic pentru președinția USR PLUS – turul 2 începe azi și se va termina pe 30 septembrie. Rezultatul acestui vot electronic trebuie, mai apoi, să fie validat  la congresul USR PLUS, care este programat ăn zilele de  2 și 3 octombrie, la Romexpo, în București.

USR și PLUS au fuzionat în primăvara acestui an, după ce partidele conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș au participat, în ultimii ani, ca o alianță la toate alegerile din ultimii ani:  europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. De la fuziune încoace, la conducerea noului partid USR PLUS au fost cei doi copreședinți: Dan Barna și Dacian Cioloș.

Cookies