Cioloș invită românii să doneze pentru „Cumințenia Pământului”. Ce mesaj a postat pe Facebook VIDEO

de:
19 mai 2016
1 Afișari
Cioloș invită românii să doneze pentru

Astăzi începem campania de subscripție publică pentru ‘Cumințenia Pământului’ de Brâncuși. Încă de când am aflat că această operă de artă va fi pusă în vânzare, în urma apelurilor mai multor oameni de cultură din România, am inițiat acțiuni, demersuri pe lângă Guvernul României din acea vreme pentru a-și exercita dreptul de preempțiune, pentru că credeam cu tărie, așa cum cred și acum, că trebuie împreună, statul cu cetățenii români, să găsim soluții pentru ca această operă de artă, reprezentativă nu doar pentru Brâncuși, dar și pentru cultura românească, să rămână nu doar în patrimoniul național, dar să rămână în patrimoniul public și să fie accesibilă pentru toți cei care doresc să o vadă„, spune Dacian Cioloș, într-o înregistrare video publicată joi, pe Facebook.

Premierul îi invită pe toți cei interesați să doneze atât cât le permit resursele.

Vă invit, așadar, pe toți să participați la acest proces de subscripție publică cu donații, pe fiecare după cât ne permit resursele pe care le avem la dispoziție, pentru a demonstra că putem împreună să ne atingem obiective chiar dacă ele sunt din sfera culturii sau cu atât mai mult cu cât ele sunt în sfera culturii și vizează o operă cum este aceasta, care este reprezentativă pentru noi. Și asta pentru că Brâncuși este și al meu, așa cum este și al vostru și este al nostru, al tuturor. Dar acest al nostru, al tuturor, trece prin asumarea noastră personală, a fiecăruia dintre noi„, mai afirmă Cioloș.

Mesajul prim-ministrului este însoțit de site-ul www.brancusiealmeu.ro, unde sunt prezentate informațiile necesare celor interesați să doneze pentru „Cumințenia Pământului”.

Cookies