ARHIVA B365

Cioloș: Guvernul va asigura bani pentru bisericile aflate în construcție,în funcție de posibilități

Totodata, Ciolos a aratat ca bugetul pentru Culte in anul 2016 este in crestere fata de anul precedent, atat in ceea ce priveste personalul clerical, cat si cel neclerical.

„Premierul Dacian Ciolos a avut, in dimineata zilei de 6 decembrie, o convorbire telefonica cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, pe tema alocatiilor bugetare pe anul 2016. Discutia a scos inca o data in evidenta buna intelegere pe care Patriarhia o are in legatura cu situatia financiar-bugetara prin care trece Romania. Bugetul pentru Culte in anul 2016 este in crestere fata de anul precedent, atat in ceea ce priveste personalul clerical, cat si cel neclerical, ca o recunoastere a rolului social important pe care reprezentantii cultelor il au in societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din aceasta perspectiva. Totodata, Preafericirea Sa a subliniat ca Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a imbunatatii conditiile de educatie ale copiilor si tinerilor din mediul rural si ale calitatii actului medical in spitale. Premierul Ciolos a multumit pentru implicarea Bisericii in cele doua directii extrem de importante pentru dezvoltarea societatii romanesti. De asemenea, Premierul Dacian Ciolos l-a asigurat pe Parintele Patriarh ca Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista tot sprijinul pentru a pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie”, se arata intr-un comunicat de presa facut public de Guvern.

In proiectul de buget pentru 2016, Guvernul nu a alocat niciun ban pentru lacasurile de cult. Asta inseamna ca nici Catedrala Mantuirii Neamului nu va mai primi bani de la bugetul de stat, in conditiile in care in ultimii doi ani s-au alocat peste 325 de milioane de lei din bugetul de stat pentru lacasurile de cult.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button