Cioloş: E probabil ca autorităţile moldovene să ne lase să preluăm ancheta privind elicopterul SMURD

de:
03 iun. 2016
0 Afișari
Cioloş: E probabil ca autorităţile moldovene să ne lase să preluăm ancheta privind elicopterul SMURD

„Aseară şi azi-noapte târziu s-a finalizat un protocol între Parchetul General din România şi Parchetul General din Republica Moldova, care să permită specialiştilor români să participe la anchetă şi nu doar să asiste aşa cum ar fi cazul dacă nu exista acest protocol. E foarte probabil totodată, din câte am înţeles, autorităţile moldovene ar fi chiar de acord ca autorităţile române să preia complet controlul anchetei. Oricum specialiştii noştri sunt acolo şi au început deja activitatea”, a spus premierul Cioloş, conform mediafax.ro.

El a precizat că joi a discutat de două ori cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi că este în permanentă legătură cu ministrul de Interne, Petre Tobă, dar şi cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Aseară s-au deplasat două echipaje de la Ministerul de Interne, de la Criminalistică, împreună cu un procuror de la Parchetul General de la noi. Au ajuns astăzi de dimineaţă la locul faptei. Sunt acolo şi au început activitatea împreună cu colegii moldoveni”, a spus premierul.

Dacian Cioloş a anunţat că tot joi seara, de la Iaşi, a plecat o echipă formată din cadre ale Ministerului de Interne şi personal medical ca să ridice corpurile celor patru membri ai echipajului necropsiate azi-noapte.

„Astăzi (vineri-n.r.) vor ajunge la Iaşi pentru a pregăti înmormântarea. Domnul Raed Arafat este şi dânsul acolo. Am cerut ministrului de Interne şi ministrului Sănătăţii să se organizeze în aşa fel încât toţi cei patru membri ai echipajului să fie trataţi la fel din punct de vedere al susţinerii familiilor de acolo. Astea sunt noutăţile. Vreau să-i mulţumesc şi pe această cale domnului prim-ministru Filip pentru modul exemplar în care s-au mobilizat autorităţile din Republica Moldova cel puţin până acuma pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede şi să clarificăm cât mai repede condiţiile în care a avut loc acest accident”, a adăugat Cioloş

Întrebat de jurnalişti dacă l-a informat şi pe preşedintele Klaus Iohannis despre evoluţia situaţiei, premierul a răspuns pozitiv.

„Da, sigur! E la curent şi dânsul”, a afirmat Dacian Cioloş.

Cookies