Cioloş despre planul de acţiuni sectoriale din 2016:Urmează să constituim grupuri de lucru în Guvern

de:
21 nov. 2015
2 Afișari
Cioloş despre planul de acţiuni sectoriale din 2016:Urmează să constituim grupuri de lucru în Guvern

UPDATE  „Am discutat despre planul de acţiuni sectoriale pe fiecare domeniu în parte ce ar urma să fie finalizat şi depus la Parlament o dată cu bugetul. Am solicitat fiecărui ministru să identifice ce este de făcut în perioada următoare. A doua categorie de decizii a vizat ce continuăm din proiectele începute, ce anume ne putem asuma şi ce proiecte noi putem aplica”, a declarat Dacian Cioloş, la finalul reuniunii de sâmbătă cu noii miniştri ai cabinetului său. 

Acesta a adăugat că a mai discutat cu noii miniştri 3 teme prioritare pentru anul care vine:

– temă privind dezvoltarea economică

– temă privind reforma administraţiei

– temă care vizează România în UE: ce aşteptăm şi ce aducem noi în UE.

„Urmează să constituim grupuri de lucru în Guvern. Şi azi a avut loc o primă întâlnire pe tema dezvoltării economice cu domnul vicepremier Costin Borc”, a menţionat Cioloş.

Cioloş cere informare periodică despre starea răniţilor din Club Colectiv

La briefingul de presă de sâmbătă, Cioloş a anunţat că aşteaptă o informare perioadică din partea autorităţilor în legătură cu starea răniţilor din Club Colectiv. ” Sunt multe date care nu sunt publice, deşi ar trebui să fie publice. Vă asigur că în perioada următoare o să facem publice mult mai multe lucruri pentru buna informare a cetăţenilor”, a spus Cioloş. 

Premierul Cioloş a menţionat că azi NU au existat discuţii despre bugetul pe 2016, miniştrii având termen până duminică seară pentru a-şi clarifica proiectele ce vor fi prinse în bugetul pe 2016, luni urmând să fie făcută o primă analiză a acestui buget. 

Întâlniri informale ale miniştrilor, în fiecare weekend

„Am anunţat colegii că vom avea şedinţe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Primă reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine (sâmbătă – n.r.) dimineaţă”, a scris Dacia Cioloş pe pagina de Facebook, vineri seară. 

Premierul a menţionat că în săptămânile următoare vor fi prezentate măsuri concrete pe diferite sectoare.

„În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniştrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare şi care să corespundă programului de guvernare. O primă discuţie aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă”, a notat el.

Premierul Dacian Cioloş vrea grăbirea pregătirii proiectului de lege privind bugetul de stat pe anul 2016, el cerându-i joi ministrului Finanţelor, Anca Paliu, ca în întâlnirea informală pe care o va avea, sâmbătă, cu membrii Cabinetul său, să vină cu o primă prezentare în acest sens.

În plus, premierul a precizat şi priorităţile Cabinetului său în următoarea perioadă.

„Am discutat și urgențe de ordin administrativ și legislativ pentru perioada următoare: stadiul pregătirilor de iarna (pentru a face fată eventualelor intemperiilor), situația absorbției fondurilor europene, scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroasele autorităti de management responsabile de gestiunea fondurilor, reformele administrative si nu in ultimul rand stadiul pregătirii bugetului pentru anul 2016”, a mai scris şeful Guvernului pe Facebook.

Cookies