ARHIVA B365

Cioloş, ANUNŢ OFICIAL: „Nu voi candida la alegerile parlamentare”

Dacian Cioloş a declarat, încă o dată, că nu intenţionează să candideze la scrutinul parlamentar din decembrie, arătând că nu îşi doreşte nici să formeze un nou partid.

Am şi spus că nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an şi nu voi intra într-un partid politic sau nu îmi voi crea un partid politic, tocmai pentru a-mi putea focaliza credibilitatea atât cât o am, energia pe un proiect chiar dacă de scurtă durată care să dea sensul acestei stabilităţi dar care să poată şi să împingă lucrurile mai departe folosind toate forţele pozitive, constructive, proactive care doresc să susţină şi să se implice în aceste proiecte. Sigur, asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegerile parlamentare. Sper să existe şi sper să existe o viaţă activă’‘, a subliniat Cioloş.

El a reamintit că s-a angajat să fie prim ministru al României „în acest an şi pentru acest mandat tocmai pentru a întări acest obiectiv pe care ni l-am asumat – stabilitate, echilibru, obiectivitate”. Întrebat dacă va urma îndemnul preşedintelui Iohannis de a-şi arăta simpatia pentru un anumit partid politic, premierul a răspuns că nu e vorba despre simpatie într-o astfel de situaţie: „Am mai spus-o în mai multe rânduri. Nu e vorba aici de simpatie sau de.. Eu am mai spus Mi-am luat nişte angajamente la început şi am intenţuia să le duc la capăt. Avem nevoie în ptrimul rând de onestitate şi credibilitate într-o funcţie publică”, a răspuns Cioloş.

Pe de altă parte, el a precizat că a început nişte proiecte pe care speră să le văd continuate într-un fel sau altul: „Mi-am asumat, împreună cu guvernul, nişte valori pe care sper să le văd continuate. Vom vedea în ce fel aceste valori şi aceste idei pot fi cel mai bine susţinute fără să îmi încalc cuvântul, punctul de vedere”, a punctat premierul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button