UPDATE: Cioloş a modificat din nou programul de guvernare,dar parlamentarii nu acceptă noua variantă

de:
17 nov. 2015
0 Afișari
UPDATE: Cioloş a modificat din nou programul de guvernare,dar parlamentarii nu acceptă noua variantă

UPDATE: Programul de guvernare va rămâne la cele 13 pagini, varianta propusă luni, pentru că parlamentarii nu au acceptat noua variantă, întrucât asta ar însemna să fie audiaţi din nou miniştri din noul cabinet, informează Realitatea Tv. Conform sursei citate, guvernul Cioloş ar urma să-şi asume noile modificări după votul exprimat de Parlament.

Dacian Cioloş a transmis marţi Parlamentului o nouă varaintă. După audierile de luni din comisii ale ministrilor propusi, premierul a mai trimis încă şapte pagini la Parlament, pe lângă cele 13 pagini întocmite iniţial. Potrivit documentului, creșterile salariale propuse de guvernul Ponta rămân neschimbate.

Potrivit România TV, Dacian Cioloş a făcut câteva completări la programul de guvernare şi a mai adăugat încă şapte pagini, dar a renunţat la altele.

Astfel din document au fost eliminate prevederile referitoare la organizarea alegerilor locale in două tururi de scrutin şi comasarea tuturor alegerilor. „Realizarea unui proiect de comasare a alegerilor prin uniformizarea tuturor mandatelor la cinci ani și alinierea datelor pentru alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale în scopul minimizării impactului negativ al proceselor electorale asupra vieții economice și sociale a țării”, se arăta în documentul iniţial.

În schimb, apar noi măsuri la Capitolul „Transporturi” , care era rezumat în varianta de luni într-o frază.

Totodată este introdusă la capitolul „Dezvoltare socială”, un punct referitor la majorarea salariilor:

„În materia drepturilor salariale și a pensiilor: aplicarea actelor normative deja adoptate de Parlament și respectarea deciziilor Curții Constituționale; revederea proiectului bugetului de asigurări sociale pentru 2016 pentru asigurarea unui raport realist între resursele existente și necesitățile sociale, care să permită analiza și sustenabilitatea proiectului de lege privind salarizarea unitară pe anul 2016, reducerea deficitului în sistemul de pensii publice.”

Vezi AICI noul program de guvernare al premierului Cioloş

„Cheltuielile salariale vor fi păstrate. Trebuie ținut cont de cadrul fiscal existent”, a declarat luni Anca Dragu Paliu, ministrul desemnat pentru a prelua Finanțele.

La mai multe ore după ce a prezentat în Parlament programul de guvernare şi după ce s-a întâlnit cu partidele politice, Cioloş a anunţat că propunerea comasării tuturor alegerilor, cu mandate de cinci ani pentru preşedinte, parlamentari şi primari, va fi scoasă din document.

Cookies