FOTO Ciobanii au intrat în curtea Parlamentului și au BLOCAT traficul. RESTRICȚII RUTIERE

de:
15 dec. 2015
0 afișări
FOTO Ciobanii au intrat în curtea Parlamentului și au BLOCAT traficul. RESTRICȚII RUTIERE

UPDATE 16.14 Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că legea care a supărat ciobanii nu poate fi modificată printr-o Ordonanță de Urgență emisă de Guvern, după cum i-a cerut președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, întrucât legea a fost inițiată și votată de Parlament.

UPDATE 14.20 Mai mulți reprezentanți ai ciobanilor au intrat la negocieri, în Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor.

UPDATE 14.00 Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor s-a intrunit pentru discutii in acest caz.

UPDATE 13.43 Sute de ciobani au intrat în curtea Parlamentului.

 

Câteva mii de ciobani au rupt cordonul de jandarmi, au trecut de gardul parlamentului și au intrat în curte. Jandarmii au dat cu gaz lacrimogen. E o hărmălaie asurzitoare – clopote, trompete, sirene de poliție, „hoții, hoții, hoții.”

Posted by Matei M. Bărbulescu on Tuesday, 15 December 2015

UPDATE 12.43: Brigada rutieră anunță că traficul rutier în municipiul Bucureşti este restricţionat în perimetrul Bulevardul Libertăţii – Piaţa Naţiunile Unite – Parc Izvor – Bulevardul T. Vladimirescu – Calea 13 Septembrie.

Peste 3000 de ciobani s-au strâns în Parcul Izvor, în faţa Palatului Parlamentului, începând cu ora 9.00. Ei au venit îmbrăcaţi în cojoace tradiţionale şi au adus cu ei clopote, talăngi şi bastioane de oierit,  informează mediafax.ro.

Potrivit protestatarilor, ei se împotrivesc noilor reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine.

Aceştia cer abrogarea noilor norme.

Protestul a fost organizat de mai multe asociaţii de crescători de animale din România, în special de către Agrostar şi Asociaţia crescătorilor şi exportatorilor de bovine, ovine, porcine din România. Potrivit organizatorilor, la manifestaţie ar fi urmat să participe 3.000 de persoane.

Potrivit modificărilor legislative, promulgate recent de preşedintele Klaus Iohannis, ciobanii vor putea deţine la şes un singur câine de pază la stângă, cei de la deal vor avea doi câini, iar cei de la munte trei câini. Legea vine acum şi cu amenzi, de până la 1.500 de lei.

Cookies