Cioabă vrea cinci parlamentari în schimbul susţinerii PMP

de:
24 mart. 2014
0 Afișari
Cioabă vrea cinci parlamentari în schimbul susţinerii PMP

Dorin Cioabă a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a avut dicuţii cu reprezentanţii PMP, în special cu Elena Udrea, în vederea încheierii unui protocol. „Am discutat şi le-am trimis un draft de protocol. Dacă şi dânşii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajăm să susţinem candidaţii acestei formaţiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, dar şi pe viitor, la alegerile generale”, a declarat Dorin Cioabă.

El a precizat că, în schimbul acestei susţineri, Alianţa Civică Democrată a Romilor (ACDR) doreşte să obţină patru sau cinci locuri de parlamentar la alegerile generale, dar şi câteva posturi de consilieri locali. Cioabă a afirmat că draftul de protocol pe care l-a transmis PMP conţinea şi solicitarea de a avea un candidat la europarlamentare în primele zece locuri, dar cum lista PMP a fost deja definitivată, ACDR este dispusă să renunţe la această solicitare.

„Oricum locul nu ar fi fost eligibil (cel pentru europarlamentare – n.r) aşa că aşteptăm să vedem dacă ne acceptă celelalte solicitări: cele patru – cinci locuri de parlamentari, dar şi consilieri locali. Vom vedea”, a spus Cioabă. Acesta a adăugat că susţinerea PMP de către romi se va face doar în baza acestui protocol. „Noi vrem clar un protocol, nu alte promisiuni. Noi ne vom demonstra loialitatea la alegeri şi vom arăta că vrem să-i sprijinim”, a afirmat Dorin Cioabă.

Potrivit acestuia, protocolul ar trebui să se încheie între ACDR, care este în plin proces de a se transforma în partid politic, şi PMP. Cioabă susţine că romii din toate judeţele s-au organizat şi au reuşit să strângă 40.000 de semnături pentru înfiinarea partidului Alianţa Democrată a Romilor.

„În această săptămână centralizăm totul, completăm documentele şi le vom depune la sediul Tribunalului Bucureşti pentru a fi înregistrat partidul. Vom vedea ce termene ne dau, poate există contestaţii. Vom vedea când se va încheia înregistrarea partidului”, a mai spus Cioabă. Cioabă a precizat că după ce şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un partid a avut discuţii cu reprezentanţii mai multor partide, însă doar cei de la PMP „au fost dispuşi să colaboreze şi au cerut un draft de protocol”.

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, că a discutat cu Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, precizând că PMP îşi doreşte un parteneriat benefic pentru România cu comunitatea romă, pentru integrarea reprezentanţilor acesteia.

Cookies