Cineva trebuie să discute serios cu Primăvara! ANM tocmai a emis un nou cod de ninsori puternice și ploi până sâmbătă

17 mart. 2021
1273 Afișari
Cineva trebuie să discute serios cu Primăvara! ANM tocmai a emis un nou cod de ninsori puternice și ploi până sâmbătă

În primul rând, ne cerem scuze. Mii de scuze că suntem nevoiți să vă dăm noi vestea asta antipatică. Dar, în același timp, dacă ne-am face că plouă, nu e ca și cum s-ar opri ploaia sau, mai spectaculos, ninsoarea. Așa că long story short, ANM tocmai a emis un cod de ninsori puternice în mai multe județe și anunță ploi în, practic, toată țara. Anotimpul confuz ține până sâmbătă.

Agenția Națională de Meteorologie anunță  că vremea rea cu ploi și ninsori continuă în toată țara. ANM a emis mai multe alerte meteo valabile până sâmbătă. Despre ce e vorba:

Cod portocaliu de ninsori în 14 județe

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei. Treptat, aici, ploile vor fi înlocuite de ninsori, iar în rest vor fi mai ales ploi.

În intervalul miercuri ora 10:00 – joi ora 06:00, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. 

Așadar, alerte și pronoză METEO: unde nu ninge, plouă

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Va ninge sănătos, așa că stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Ce județe sunt vizate de cod protocaliu de ninsori

Un Cod portocaliu a intrat în vigoare miercuri la ora 10:00, până la ora 23:00. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Sunt vizate județele Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea și Buzău.

Avertizare meteo de precipitații în aproape toată țara

Joi dimineață la ora 6:00 va intra în vigoare o informare meteo care expiră sâmbătă la ora 10:00 și anunță că va ploua în cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis astăzi (miercuri, 17 martie 2021) o prognoză specială București și anunță vreme închisă și rece până sâmbătă.

Până joi la ora 8:00, vremea va fi închisă și rece, iar pe parcursul zilei de miercuri va ploua temporar  și se vor acumula cantități de apă, în medie, de 5…7 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

Începând de joi dimineață până vineri dimineață, vremea va fi în continuare închisă și rece pentru această perioadă a anului. După-amiază, dar mai ales la noapte, precipitațiile la început sub formă de ploaie vor deveni  mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

De asemenea, de vineri ora 8:00  și până sâmbătă la ora 10:00, vremea va fi rămâne rece pentru această dată. Cerul va fi noros, iar în cursul zilei vor mai fi posibile precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. La sfârşitul nopţii vor fi condiții de ceață.

 

 

Cookies