Cinematograful Studio a fost ÎNCHIS

de:
25 nov. 2015
0 Afișari
Cinematograful Studio a fost ÎNCHIS

Conducerea Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) a suspendat activităţile publice de la cinematograful Studio din Bucureşti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 282/2015 pentru modificarea şi completarea OG nr. 20/1994 – măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, informează gandul.info.

Clădirea în care se află cinematograful Studio se încadrează, prin raport de expertiză tehnică, în clasa I de risc seismic şi prezintă pericol public, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

„Menţionăm că administratorul principal al acestui cinematograf este Arhiva Naţională de Filme, Uniunea Cineaştilor din România fiind administrator secundar (locatar)”, se arată în comunicatul transmis miercuri de conducerea UCIN – Laurenţiu Damian (preşedinte), Sorin Ilieşiu şi Radu Corciova (vicepreşedinţi) şi Lucian Pricop (director executiv).

Conform prevederilor legii, la intrarea în cinematograful Studio va fi montată, într-un loc de maximă vizibilitate, în cel mai scurt timp, „bulina roşie”, conţinând textul „Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I de risc seismic”.

UCIN face apel la Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe să sprijine demararea imediată a lucrărilor de consolidare necesare, din fonduri naţionale şi din fonduri europene, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, cinematograful Studio să redevină spaţiul consacrat celor mai importante manifestări culturale cinematografice din ţara noastră, aşa cum a fost în ultimele decenii.

Cookies