LA MINE-N CARTIER

Cinematograful Gloria va fi PRELUAT de la Radef și va fi administrat de Primăria Sectorului 3

Primăria Sectotrului 3 anunță prin intermediul unui comunicat remis redacției că joi, 4 iunie, „primarul Robert Sorin Negoiță și Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii, vor semna protocolul de preluare în administrarea Primăriei Sectorului 3 a Cinematografului Gloria.”

RADEF RomâniaFilm, instituţia în subordinea căreia se află cinematograful Gloria de lângă parcul IOR din Bucureşti, anunțase încă din 2012 demararea unei campanii pentru atragerea sponsorilor care să susţină reabilitarea cinematografului, modernizarea lui şi dotarea cu tehnologie digitală şi 3D. Proiectul însă nu s-a materializat nici în prezent.

După cum B365.ro a scris AICI, Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în ședința din luna aprilie amenajarea peisagistică a unei piețe urbane în fața Cinematografului Gloria. Conform hotărârii, pentru această investiție Primăria Sectorului 3 va plăti aproximativ 1,4 milioane de euro.

Primarul Robert Sorin Negoiță, prezent la ședința Consiliului Local, a declarat că se va realiza o piațetă cu fântână arteziană și pergole, o zonă similară cu cea de pe Bulevardul Unirii. Lucrările pentru amenajarea acestei intersecții au început încă din toamna anului trecut, investiția nefiind însă aprobată atunci în cadrul Consiliului Local al Sectorului 3. 

Cinematograful GLORIA este situat în cartierul Titan, în imediata apropiere a parcului IOR – Alexandru Ioan Cuza.

CITEȘTE ȘI: Circulație deviată în zona Cinematografului Gloria, pentru amenajarea unei piețe urbane. FOTO

f

(Lucrările din fața Cinematografului Gloria, 27.04.2015)

Edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că lucrările la fântâna arteziană au fost realizate pe cheltuiala proprie a ADPB, societate comercială pe acţiuni, la care Consiliul Local Sector 3 este acţionar majoritar, deţinând 97 % dintre acţiuni.

„Da, e adevărat că a mai fost pe ordinea de zi, a fost folosit acel document să se spună «uite cât costă, un milion și jumătate de euro fântâna arteziană», dvs. spuneți acum că e începută fântâna arteziană, acolo s-a început într-adevăr lucrările în primul rând că am demolat acea pergolă care risca să omoare oameni. Cei care nu merg prin sector și nu știu cum stau lucrurile, îi înțeleg și de aceea beneficiem de aceste ședințe de consiliu ca să-i informăm. Acea pergolă era sprijinită cu niște pari de lemn pentru că ce nu căzuse putea să cadă, iar oamenii treceau pe sub ea pentru că altă variantă nu aveau. Evident că noi le-am dat la o parte și ADPB-ul a început execuția acelei fântâni anul trecut, care e investiție proprie, ca să ne înțelegem”, a afirmat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, în cadrul ședinței din 23 aprilie 2015.

„Fântâna asta arteziană care va fi edificată aici, prinsă în SF (n.r. – studiul de fezabilitate), costă 28.900 de lei în SF, deci ca valoare maximă, iar ea va fi executată nu pe cheltuiala Primăriei, ci așa cum am spus deja, ca investiție proprie a societății noastre care se numește ADPB (…). Avem deja avizul de la Brigada Rutieră și de la Comisia de Circulație prin care deviem circulația de pe strada Bucovina, dacă nu mă înșel, deci circulația va fi deviată, iar strada care trece prin fața Cinematografului Gloria va fi închisă, va fi transformată toată într-o piațetă cu pădure cu tot, cu pergolă, deci va fi o chestiune… încercăm, acolo va fi centrul Sectorului 3, va fi o zonă similară cu ce am făcut pe Bulevardul Unirii, deci o zonă foarte frumoasă și da, vă asigur, costurile s-au diminuat și în SF, iar în execuție o să vă aduc la cunoștință să vedeți că va fi o diminuare încă deopotrivă”, a explicat Robert Negoiță.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button