Cinematograful „Favorit” – simbolul uitat din Sectorul 6. Doar un candidat s-a prezentat la dezbaterea organizată de Iniţiativa Favorit

de:
07 iun. 2012
0 Afișari
Cinematograful

Grupul „Iniţiativa Favorit”, care militează pentru reabilitarea cinematografului cu acelaşi nume, aflat acum în ruină, a organizat marţi o dezbatere publică la care a invitat toţi candidaţii la funcţia de primar Sector 6. Doar independentul Ştefan Florescu a răspuns pozitiv invitaţiei şi a prezentat un plan de transformarea a acestuia în Centru Cultural Comunitar, informează ONG-ul.

„Candidatul Ștefan Florescu şi-a luat angajamentul ca, în cazul în care va fi ales primar, să dispună urgentarea reabilitării Cinematografului Favorit şi întreprinderea demersurilor pentru transformarea acestuia într-un Centru Cultural Comunitar”, susţine grupul de iniţiativă civică, într-un comunicat remis la redacţie.

Primarul PDL, Cristian Poteraş, nu a participat la dezbatere însă a transmis prin intermediul directorului de investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 6 că „proiectul tehnic va fi finalizat peste 30 zile”, urmând apoi dezbaterea şi aprobarea lui în şedinţele consiliului Primăriei Sectorului 6 şi apoi organizarea de licitaţii publice pentru stabilirea constructorului.

Edilul Sectorului 6 a fost acuzat, în repetate rânduri, de către reprezentanţii ONG-urilor care militează pentru reabilitarea cinematografului „Favorit” că supraevaluează costurile „mall-ului” cultural, suma menţionată în studiul de fezabilitate al administraţiei locale – 8,2 milioane euro, fiind de trei ori mai mare decât prevăd standardele de cost ale Guvernului pentru astfel de lucrări.

„Având în vedere că cinematograful Favorit şi terenul din jur (1.440 mp) se află în administrarea Primăriei Sectorului 6 doar până în anul 2016, conform unui contract de comodat încheiat cu proprietarul de drept al imobilului (construcţie şi teren), RADEF România Film, reprezentantul Primăriei sectorului 6 a susţinut necesitatea prelungirii contractului de comodat. Ștefan Florescu a optat pentru găsirea unei soluţii legale, pentru a prelua activul respectiv de către Primăria Sectorului 6”, informează Grupul de iniţiativă civică „Favorit” în comunicat.

La evenimentul care a avut loc în faţa fostului cinematograf au fost invitaţi şase candidaţi la funcţia de primar al sectorului 6, şi anume: Rareş Mănescu – USL; Cristian Poteraş – PDL, Viorel Ştefan Florescu – candidat independent, Constantin Tomescu – UNPR, Adrian Popescu – PRM, Bencze Josef – UDMR.

„Lipsa de interes a celorlaţi 5 candidaţi a fost o mare dezamăgire, atât pentru grupul Iniţiativa Favorit, cât mai ales pentru locuitorii din zonă, care participaseră la eveniment din dorinţa de a vedea implicarea candidaţilor în problemele cartierului lor”, au conchis ONG-iştii.

Cum ar putea arăta „Favoritul”

Potrivit studiului de fezabilitate (SF) întocmit de proiectanţi, Centrul Cultural European Favorit va fi dotat cu sală de spectacole “versatilă” pentru teatru, cinema şi concerte, capacitatea minimă propusă fiind de 700 de locuri. Scena pe care urmează să urce artiştii şi actorii va avea o suprafaţă de 120 mp, dedesubt fiind amenajată zona destinată orchestrei.

Vezi aici detalii despre dotările tehnice propuse pentru Centrul Cultiral European „Favorit”.

Cookies