Cinematograful călător Caravana Metropolis revine la București! Ce filme puteți vedea

de:
28 iun. 2019
0 Afișari
Cinematograful călător Caravana Metropolis revine la București! Ce filme puteți vedea

Primele oraşe confirmate sunt Sibiu (25-30 iunie, Piaţa Mică), Bucureşti (2-7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) şi Arad (9-14 iulie, Parcul Mihai Eminescu). În fiecare dintre aceste oraşe, vor rula câte şase filme în şase zile, de la ora 21.30. Intrarea la toate proiecţiile este liberă, anunţă organizatorii.

Caravana Metropolis este organizată anul acesta în cadrul Sezonului România-Franţa 2019 şi este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al reţelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediţii de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii.

Lungmetrajele care pot fi urmărite în selecţia oficială de la Bucureşti sunt documentarele „Chipuri, locuri”, de Agnes Varda, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, „Caisă”, de Alexandru Mavrodineanu (proiecţie în prezenţa regizorului), comediile franceze „În libertate” (Pierre Salvadori), „Familia mea nebună”, de Dany Boon, şi „Edmond”, de Alexis Michalik. Al şaselea film este „Războiul Rece”, de Pawel Pawlikowski, câştigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la trei premii Oscar şi 4 premii BAFTA.

De asemenea, înaintea tuturor lungmetrajelor va rula câte un scurtmetraj francez din cele şase aflate în selecţie. Acestea sunt „Negative space”, regizat de Max Porter, Ru Kuwahata, nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo şi la alte 11 festivaluri internaţionale de film, „Hybrids”, de Florian Brauch, nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună animaţie, „Make it soul”, de Jean-Charles Mbotti Malolo, aflat în competiţie la Clermont-Ferrand în 2019, „Hurlevent”, de Frederic Doazan, „Deux Dollars”, de Emmanuel Tenenbaum, şi scurtmetrajul pentru copii „Kaal”, în regia lui Charlie Aufroy.

Programul complet al Caravanei Metropolis se găseşte pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Cookies