LA MINE-N CARTIER

Cinema sub stele: Filme în premieră naţională în parcul IOR, GRATUIT, 15-17 august

CINEMA ÎN AER LIBER, IOR, 15-17 august: Filmul „Ea” invită publicul cinefil să ia parte vineri seara la un exerciţiu de imaginaţie, prezentând un Los Angeles al viitorului în care oamenii folosesc un sistem de operare de ultimă generaţie ce combină rolul de secretară cu cel de prieten.

Personajul principal este Theodore (Joaquin Phoenix), un bărbat aflat în pragul divorţului, care îşi câştigă existenţa din redactarea corespondenţei personale pentru alţi oameni. Când Theodore îşi cumpără un sistem de operare care se activează în varianta feminină sub numele de Samantha (cu vocea lui Scarlett Johansson), existenţa tristă de până atunci începe să i se coloreze. Samantha e deşteaptă şi are umor, îl ţine la curent cu ce are de făcut şi devine în scurt timp cel mai apropiat prieten. Atât de apropiat încât, la un moment dat, Theodore se îndrăgosteşte.

CINEMA ÎN AER LIBER, parcul Al.I.Cuza, 15-17 august: Pentru sâmbătă, 16 august, este programată începând cu ora 21.30, proiecţia filmului „Colivia aurită” în premieră naţională.

Primul lungmetraj al regizorului francez de origine portugheză Ruben Alves a atras încă de la lansare simpatia cinefililor. În 2013 pelicula a obţinut „Premiul publicului” la „European Film Awards”.

Filmul abordează cu afecţiune şi umor condiţia imigrantului. Maria și Jose Ribeiro trăiesc de treizeci de ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranți sunt atât de apreciați de prietenii și de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiții, nimeni nu vrea să îi lase să plece. Rămâne de văzut până unde sunt capabili să meargă prietenii, familia și șefii lor pentru a-i împiedica să plece şi în ce măsură este dispusă familia Ribeiro să părăsească Franţa.

CINEMA SUB STELE, parcul IOR: Duminică, 17 august, de la ora 21.30, bucureştenii pot viziona tot în premieră naţională proiecţia „Nono, o aventură în zig-zag”.

Coproducţie olandeză-belgiană, acest film de aventuri îi are în distribuţie pe Isabella Rossellini, Camille De Pazzis sau Thomas Simon.

Nono vrea să fie ca tatăl lui – cel mai bun detectiv din lume –, dar dă mereu de bucluc. Ca să fie adus pe calea cea bună, este trimis la unchiul său Simoel. Totuşi, în timpul călătoriei cu trenul, Nono are o ultimă şansă să arate ce poate. Împreună cu Felix Glick, maestru într-ale hoţiei şi o veche cunoştinţă a tatălui său, el opreşte trenul şi intră într-o lume a deghizărilor, urmăririlor şi a Zoharei, o femeie misterioasă ale cărei secrete vor schimba viaţa lui Nono pentru totdeauna.

program

Cele trei filme selectate pentru zilele de 15, 16 şi 17 august sunt proiectate gratuit în parcul „Alexandru Ioan Cuza” în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”, organizat de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film.

Un adevărat maraton cinematografic, ediţia de anul acesta se întinde pe durata a şase săptămâni, timp în care pot fi vizionate 24 de filme, dintre acestea cinci fiind în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button