Filme de Oscar în aer liber, în Parcul Tineretului din Capitală!

de:
13 aug. 2013
5 Afișari
Filme de Oscar în aer liber, în Parcul Tineretului din Capitală!

În perioada 23 iulie – 18 august, în fiecare seară de marți până duminică, începând cu ora 21:30, Asociația Culturală Metropolis îi invită pe bucureșteni la proiecții de film în aer liber. Filmele alese sunt atât producții internaționale, cât și românești, premiate la festivaluri internaționale de film și împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis.

Iată, mai jos, ultimei săptămâni, 13-18 august.

Începând de pe 20 august, Caravana Metropolis se mută în parcul Titan, pe Insula artelor.

Iubire (Amour) – marți, 13 august, ora 21,30 – Filmul lui Michael Haneke, câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, spune povestea sensibilă de dragoste la vârsta a treia.
Vânătoarea (The Hunt) – miercuri, 14 august, ora 21:30 – Câștigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.
În Casă (Dans la maison) – joi, 15 august, ora 21:30 – Nominalizat la Cesar și Goya, premiat la Toronto și San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevărată a unui băiat de 16 ani, ce pătrunde în casa unui coleg de școală despre care începe să scrie eseuri pentru ora de literatură. Intervenţiile băiatului vor declanşa o serie de întâmplări scăpate de sub control.
Superstar – vineri, 16 august, ora 21:30 – Prezentat de asemenea în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.
Născut a doua oară (Twice Born) – sâmbătă, 17 august, ora 21:30 – în regia lui Sergio Castellitto, prezentat în avanpremieră în România, filmul a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).
O afacere regală (A Royal Affair) – duminică, 18 august, ora 21:30 – Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.
Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită.

 

Cookies