Cinema Giulești, clădirea în ruină de la granița a două sectoare în București, loc de studiat robotică, IT și game Development. Asta propune primarul Clotilde Armand

21 dec. 2022
317 Afișari
Cinema Giulești, clădirea în ruină de la granița a două sectoare în București, loc de studiat robotică, IT și game Development. Asta propune primarul Clotilde Armand
Cinema Giulești, clădirea în ruină de la granița a două sectoare în București, loc de studiat robotică, IT și game Development. Asta propune primarul Clotilde Armand/ Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

Vechiul cinematograf din cartierul Giulești a fost ales de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand pentru a deveni, după reabilitare, un centru performant de tehnologie, dar și loc de studiat pictură, teatru și artă fotografică.

Din cauza poziției sale, de la granița sectoarelor 1 și 6, cinema Giulești a fost disputat de ani de cele două primării, fără ca vreun proiect să câștige. Consiliul Local a decis însă, în 19 decembrie, să ceară CGMB transferarea cinematografului, în acte, la Sectorul 1, ca să-și pună în practică proiectul.

Clotilde Armand spune că rațiunea pentru care a optat pentru salvarea clădirii este scopul ei declarat de a moderniza și a reda comunității locale toate clădirile publice din Sectorul 1 aflate în stare de degradare.

”Vedeți această ruină din Giulești abandonată zeci de ani? Vă anunț că eu mi-am propus să o transform într-un spațiu educațional modern. O vom reabilita și reda comunității. Aici se vor desfășura cursuri de robotică., IT, Game Development, educație digitală, educație incluzivă, educație remedială, cursuri de leadership și dezvoltare antreprenorială, precum și ateliere de pictură, de teatru și performance, de fotografie și producție video etc. În plus, aici vor avea loc expoziții de artă, proiecții de film, piese de teatru, sesiuni științifice, lansări de carte etc.”, spune într-o postare primarul de sector.

După reabilitare, cinematograful va avea astfel o altă destinație adaptată situației de acum.

”Cursurile vor fi construite folosind metodologii specifice realizate de experți cu experiență relevantă și vor fi deschise atât persoanelor din medii dezavantajate, cât și celor care își permit achiziționarea contra-cost a acestora. Centrul va fi utilizat și pentru activități conexe, menite să implice comunitatea, de la expoziții de artă, proiecții de filme, piese de teatru, la sesiuni științifice, lansări de carte, etc.”, spune Clotilde Armand.

Ce alte clădiri vechi vrea să recupereze Clotilde Armand

Clotilde Armand anunța la începutul acestui an că vrea să exproprieze, în anul 2022, cinci clădiri monument istoric, pentru a le consolida și pune în valoare.

Este vorba despre fostul hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Petrescu, atelierele Berthelot (unul din sediile Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”) și clădirea Ciclop de pe bulevardul Magheru, dar și Casa Radio, a spus Clotilde Armand într-un interviu pentru Hotnews.

Din acestă listă, doar sediul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” de pe strada General Berthelot, de la nr. 56-58, în care în prezent elevii îşi desfăşoară orele de atelier, va fi cumpărat de Primăria Sectorului 1.

Celelalte propuneri au rămas însă la stadiul de intenție, fără vreun pas concret.

Îți mai recomandăm și:

Cookies