ARHIVA B365

Cine vrea să cumpere Palatul Telefoanelor din Capitală cu 70 milioane de lei

La capitolul bugetar „Transferuri între unități ale administrației publice”, suma alocată reprezintă valoarea imobilului denumit „Palatul Telefoanelor”, pentru utilizarea acestuia ca sediu central „reprezentativ” al autorității, prin exercitarea dreptului de preempțiune al statului, prin instituțiile statului.

Suma alocată pentru Palatul Telefoanelor reprezintă aproape 18% din bugetul instituției pentru anul viitor.

ANCOM a estimat, pentru 2016, venituri totale de 398,7 milioane de lei, din care 341,7 milioane de lei provin din tarifele de utilizare a spectrului și a resurselor de numerotație.

Cheltuielile de personal ale instituției au fost estimate la 93,4 milioane de lei, din care salarii – 71,5 milioane de lei, tichete de masă – 1,7 milioane de lei și vouchere de vacanță – 2,9 milioane de lei.

Prin această propunere, instituția va soluționa o necesitate obiectivă, care este nevoia unui sediu central, și va contrbui la protejarea patrimoniului cultural național, prevenind schimbarea destinației, neglijarea sau degradarea imobilului.

„În acest scop, ANCOM a transmis o scrisoare de intenție către Ministerul Culturii (și, spre știință, Ministerului pentru Societatea Informațională), prin care și-a exprimat interesul de a achiziționa sau obține în condițiile legii imobilul respectiv pentru a-l utiliza ca sediu central al instituției. În cuprinsul scrisorii de intenție, ANCOM a adresat Ministrului Culturii rugămintea de a avea în vedere oportunitatea organizării unor consultări preliminare între Ministerul Culturii și ANCOM cu privire la respectivul imobil, în vederea identificării cadrului legal pentru a obține imobilul și a-l utiliza ca sediu al autorității”, se arată în răspunsul instituției formulat la solicitarea profit.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button