CINE vrea să cumpere cu 50-60 mil. euro hotelul Hilton Garden Inn din Centrul Vechi

de:
06 iun. 2019
1 Afișari
CINE vrea să cumpere cu 50-60 mil. euro hotelul Hilton Garden Inn din Centrul Vechi

Trei mari companii din Orientul Mijlociu au ajuns în cursa finală pentru achiziția hotelului Hilton Garden Inn din Centrul Vechi al Capitalei, iar fiecare dintre investori, din Dubai, Doha și Abu Dhabi, este pregătit să plătească cel puțin 43 de milioane de euro.

Cumpărătorul va fi ales, cel mai probabil, în această vară, au declarat pentru Profit.ro surse din piața de turism.

La doar un an și jumătate după ce au deschis hotelul Hilton Garden Inn din Centrul Vechi, lituanienii de la Apex Alliance sunt foarte aproape să-l vândă cu de aproape două ori mai mult decât banii pe care i-au investit.

Dintre companiile interesate, doar trei au fost dispuse să plătească prețul dorit de vânzător, respectiv peste 43 de milioane de euro: o companie din Dubai, una din Doha și o alta din Abu Dhabi, toate controlate de șeici din Orientul Mijlociu.

Clasificat la patru stele, primul Hilton Garden Inn din România are 201 camere, cinci săli de conferințe care însumează 300 de locuri, un restaurant și un bar, dar și sală de fitness. Compania lituaniană Apex Alliance, care l-a cooptat recent în acționariat pe cel mai bogat om din statul baltic, a alocat 90 de milioane de euro pentru a construi până în 2020 patru hoteluri în București. Este vorba de primul hotel ce va fi construit chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton de 218 camere, și de trei unități Marriott, dintre care două vor fi în centrul orașului.

Cookies