Cine va finanţa Veranda Mall a familiei Pogonaru, ce va fi construit lângă Obor

de:
18 dec. 2015
2 Afișari
Cine va finanţa Veranda Mall a familiei Pogonaru, ce va fi construit lângă Obor

„Veranda Obor, în calitate de împrumutat, intenționează să încheie un contract de credit la termen, printre alții, cu Raiffeisen Bank International AG și Raiffeisen Bank – S.A., în calitate de aranjori și împrumutători, prin care părțile finanțatoare au convenit să pună la dispoziția împrumutatului o facilitate de credit în sumă totală care să nu depășească 25,5 milioane de euro, cu posibilitatea de a fi majorată până la suma de 28,5 milioane de euro sub rezerva îndeplinirii anumitor termeni și condiții, cu scopul finanțării/refinanțării parțiale a costurilor totale pentru dezvoltarea unui centru comercial pe amplasamentul situat în str. Ziduri Moși nr. 23, sectorul 2, București, România, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 26.200 mp și posibilei refinanțări parțiale a contribuției împrumutatului în legătură cu proiectul, precum și refinanțării parțiale a contribuției împrumutatului, sub rezerva îndeplinirii anumitor termeni și condiții prevăzute în contractul de credit”, se menționează într-un anunț al Prodplast Imobiliare, compania de dezvoltare a mall-ului Veranda, citat de profit.ro. 

Noul mall Veranda, din cartierul Obor, va fi mai mare decât a fost anunţat iniţial

Centrul comercial Veranda Mall va fi extins cu 4000 de metri pătraţi.

Familia omului de afaceri Florin Po­gonaru a extins cu aproape o treime (4.000 metri pătrați) suprafața centrului comercial Veranda, pe care îl dezvoltă pe un teren de 4,5 hectare din apropierea pieței Obor. Inițial, mall-ul avea 24.500 de metri pătrați, dar datorită cererilor numeroase din partea retailerilor, dezvoltatorii au extins proiectul la 28.500 de metri pătrați, informează profit.ro. 

Împrumutul va fi garantat cu un teren în suprafață de aproape 30.000 de metri pătrați deținut de dezvoltatori în zona Tunari din București.

Investiția totală în Veranda se ridică la peste 60 milioane de euro, iar mall-ul este dezvoltat prin firma Prodplast Imobiliare, care are ca acționari fondul de investiții Romanian Equity Partners (controlat de Florin Pogonaru în parteneriat cu grupul austriac Erste, 20%), un fond al SIF Muntenia (31,4%), compania Nord (deținută tot de Florin Pogonaru, cu 30%) și Prodplast București, producător de mase plastice, pe al cărui teren este dezvoltat mall-ul (10,46%). Prod­plast și-a mutat fabrica de lângă Obor pe platforma Faur de la marginea ora­șului.

Cookies