ȘTIRI

Noul președinte al PNL este Florin Cîțu. Actualul premier câștigă cu 60,2%. Orban își dă demisia de la conducerea Camerei Deputaților și ruptura de Klaus Iohannis

PNL și-a ales sâmbătă, 25 septembrie, liderul pentru următorii patru ani, posibilul candidat al liberalilor la Președinția României, după ce Iohannis își încheie al doilea mandat la Cotroceni.

Rezultatul votului a fost anunțat: Florin Cîțu a câștigat alegerile cu 60,2%, cu o diferență de aproape de 1000 de voturi față de contracandidatul său Ludovic Orban. Imediat după numărătoarea voturilor, Ludovic Orban și-a anunțat demisia de la conducerea Camerei Deputaților. În plus, fostul lider PNL a anunțat că de azi înainte între el și președintele Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”.

Florin Cîțu a fost dat câștigător cu peste 60% (aproape 70% – sic!) din voturi de Rareș Bogdan, europarlamentar, și susținător al premierului, înainte de încheierea numărătorii voturilor. De altfel, Cîțu a fost candidatul puternic susținut de majoritatea aleșilor locali, de președintele României Klaus Iohannis, precum și de miniștrii guvernului PNL. Premierul a fost favoritul Congresului PNL.

Discursurile de la Congresul PNL de la Romexpo s-au desfășurat într-o atmosferă de tensiune, cu huiduieli și fluierături, cele mai multe primind candidatul Florin Cîțu. A fost nevoie de intervenția contracandidatului său, Ludovic Orban, ca sala să înceteze scandările.  

La cabinele de vot de la Romexpo s-au format cozi uriașe, cu oameni stând umăr la umăr, în plină explozie a numărului de cazuri de COVID-19 din Capitală.

Întrebat de jurnaliști despre îmbulzeala creată, premierul Florin Cîțu a susținut că s-au respectat toate regulile și au fost condiții de siguranță.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button