Noul președinte al PNL este Florin Cîțu. Actualul premier câștigă cu 60,2%. Orban își dă demisia de la conducerea Camerei Deputaților și ruptura de Klaus Iohannis

25 sept. 2021
377 Afișari
Noul președinte al PNL este Florin Cîțu. Actualul premier câștigă cu 60,2%. Orban își dă demisia de la conducerea Camerei Deputaților și ruptura de Klaus Iohannis
Noul președinte al PNL este Florin Cîțu. Actualul premier câștigă cu 62%/ Orban își dă demisia de la Camera Deputaților

PNL și-a ales sâmbătă, 25 septembrie, liderul pentru următorii patru ani, posibilul candidat al liberalilor la Președinția României, după ce Iohannis își încheie al doilea mandat la Cotroceni.

Rezultatul votului a fost anunțat: Florin Cîțu a câștigat alegerile cu 60,2%, cu o diferență de aproape de 1000 de voturi față de contracandidatul său Ludovic Orban. Imediat după numărătoarea voturilor, Ludovic Orban și-a anunțat demisia de la conducerea Camerei Deputaților. În plus, fostul lider PNL a anunțat că de azi înainte între el și președintele Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”.

Florin Cîțu a fost dat câștigător cu peste 60% (aproape 70% – sic!) din voturi de Rareș Bogdan, europarlamentar, și susținător al premierului, înainte de încheierea numărătorii voturilor. De altfel, Cîțu a fost candidatul puternic susținut de majoritatea aleșilor locali, de președintele României Klaus Iohannis, precum și de miniștrii guvernului PNL. Premierul a fost favoritul Congresului PNL.

Discursurile de la Congresul PNL de la Romexpo s-au desfășurat într-o atmosferă de tensiune, cu huiduieli și fluierături, cele mai multe primind candidatul Florin Cîțu. A fost nevoie de intervenția contracandidatului său, Ludovic Orban, ca sala să înceteze scandările.  

La cabinele de vot de la Romexpo s-au format cozi uriașe, cu oameni stând umăr la umăr, în plină explozie a numărului de cazuri de COVID-19 din Capitală.

Întrebat de jurnaliști despre îmbulzeala creată, premierul Florin Cîțu a susținut că s-au respectat toate regulile și au fost condiții de siguranță.

Tags:
Cookies