ȘTIRI

Cine va construi Academia de Tenis din Complexul Lia Manoliu pentru 1,2 milioane euro

Primăria Capitalei a finalizat licitația pentru proiectul de construcție a Academiei de Tenis din complexul Sportiv „Lia Manoliu”. Au fost depuse cinci oferte pentru realizarea acestui proiect, contractul fiind atribuit Asocierii SC Unicon SA și SC Asix Design SRL.  Primăria Capitalei a mai lucrat cu SC Unicon SA și la realizarea parcării supraetajate de la Arena Națională, iar SC Asix Design SRL este firma care s-a ocupat de proiectul controversat de extindere și refuncționalizare a restaurantului Cina. 

Valoarea contractului este de 5,6 milioane lei, cu TVA (aprox. 1,2 milioane euro), iar proiectul ar trebui să fie gata în 6 luni de la începerea lucrărilor. 

Academia de Tenis va fi amenajată pe un teren în suprafaţă de 11.700 de metri pătraţi şi va avea şase terenuri de sport și 1.152 de locuri pentru spectatori, vestiare, grupuri sanitare, recepţie, birouri, cabinet medical, spaţii de alimentaţie publică şi de mic comerţ cu produse specifice. La rândul lor, bucureştenii care doresc să facă mișcare în aer liber vor avea la dispoziţie o bază sportivă realizată la standarde internaţionale unde vor putea închiria terenuri de tenis pentru antrenamente şi competiţii.

Academia de tenis va fi construită în Complexul Sportiv Lia Manoliu, în imediata vecinătate a Arenei Naţionale, pe fosta platformă de prefabricate şi organizare de şantier a stadionului, care şi-a încheiat activitatea.

Prin înfiinţarea Academiei de Tenis în Sectorul 2 se vor obţine o bază sportivă şi de agrement, şcoală de tenis, precum şi terenuri pentru antrenamente şi competiţii sportive interne şi internaţionale.

Conform proiectului de buget pe 2014, aprobat de Consiliul general al Municipiului București, Primăria Capitalei a alocat pentru Academia de Tenis 5,85 milioane lei.

Cine sunt firmele care vor realiza proiectul Academiei de Tenis

SC Unicon SA are printre acționari, două firme și patru persoane fizice. Acționarii majoritari sunt  firmele  DRHO HOLDING AG (33,3 % din acțiuni) cu sediul în Liechtenstein și BAUUNTERNEHMUNG GRANIT GMBH (33,3 % din acțiuni) cu sediul în Graz, Austria. Alături de cele două firme mai dețin acțiuni la Unicon SA și Liviu Simion Ivan, Maraloi Chiriac, Nicole Nae și Ioan Mihăilescu.

SC Asix Design SRL are trei acționari: Michaela Gafar (34%), Gheorghe Pop (33%), și Luigi-Marios Ionescu (33%). 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button