Cine toarnă asfalt în sectorul lui Vanghelie: Un recidivist şi o femeie care stă în ghetou VIDEO

de:
15 dec. 2014
1 Afișari
Cine toarnă asfalt în sectorul lui Vanghelie: Un recidivist şi o femeie care stă în ghetou VIDEO

Iţele afacerii cu străzi din Sectorul 5 din Bucureşti asfaltate doar pe hârtie se dezleagă una câte una. În schema escrocheriei, lucrările licitate şi câştigate de Marian Dumitru treceau şi pe la firma BIA Construct. La sediul ei, situat chiar în blocul de lângă primăria Buftea, nu mai e nimeni de găsit, potrivit România TV.

Datele de la Registrul Comerţului indică faptul că acţiunile firmei au trecut apoi pe la Florin Răducanu, un bărbat din comuna Dor Mărunt. Jurnaliştii România TV au găsit la adresa din documente un individ pe care-l cheamă aşa, dar omul susţine că la mijloc e o confuzie. „Nu am asfaltat niciodată nicio stradă. Din localitate eu n-am ieşit”, a spus bărbatul.

Jurnaliştii au dezlegat misterul: asfaltatorul lui Marian Vanghelie este nepotul bărbatului, pe care-l cheamă la fel. „Tata mai are un nepot. Şi-l cheamă tot Răducanu Florin. Are 27- 28 de ani. A fost arestat. Cu ţigări, cu mai multe. Are bănci făcute. El stătea în Bucureşti. S-a însurat cu o ţigancă florăreasă. Nu se pricepe la asfaltat. Ştiţi ce s-a întâmplat? Vă spun eu: l-o fi băgat şi pe el cineva „la înaintare”, „ia şi tu 50 de milioane!” „, a mai spus bărbatul.

Pentru că firma şi-a schimbat rapid acţionarul principal, jurnaliştii ajung la noul sediu care este în ghetou, la periferia oraşului Călăraşi. Vecinii Janei Toabeş se distrează copios atunci când află că au printre ei o asfaltatoare.

Lista asfaltatorilor nu se încheie aici. Omul care încheia traseul banilor rezultaţi din asfaltări fictive şi-i depunea într-un off-shore din afara ţării spune că schema afacerii e mult mai mare.

„Du-te-n Dor Mărunt, că găseşti o grămadă! Du-te-n Dragalina, că găseşti, du-te-n Călăraşi, că găseşti! Societăţi care nu depuneau nicio declaraţie! Nu depuneau nimic! Scoteau banii din bănci şi atât! Există mai multe ramificaţii din astea. Mai era unul, Ceauşu. Altul, Coşea care se ocupa… Dar fiecare pe treaba lui”, a declarat Marian Ivan, „asfaltatorul” lui Vanghelie.

Cookies