Cine sunt românii cu cele mai mari restanțe la ANAF. LISTA datornicilor – persoane fizice UPDATE

de:
16 mai 2016
5 Afișari
Cine sunt românii cu cele mai mari restanțe la ANAF. LISTA datornicilor - persoane fizice UPDATE

Primii zece români din lista publicată luni de ANAF sunt Negoiță Robert Sorin, Mateiu Florin, Ciortea Bogdan Mihai, Dumitrescu Paul, Ardeiaș Liviu, Slave Cornelia Mariana, Codre Florin, Filip Daniel Alexandru și Guruiță Bogdan Victor.

Obligațiile fiscale inregistrate de primarul Sectorului 3 Robert Negoiță sunt de 232.068.248 lei. 

Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, a fost publicată luni de ANAF. Lista conține numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

„Din total, ANAF poate recupera la această dată circa 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei – insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc – oprește ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, a anunțat ANAF.

VEZI AICI lista.

Politicieni şi oameni de afaceri cu datorii la stat

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie are datorii la Fisc de 87.540 de lei, astfel încât numele lui apare pe lista datornicilor persoane fizice la bugetul de stat ce a fost dată publicităţii, luni, de către ANAF, scrie news.ro.

De asemenea, senatorul Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, figurează pe lista datornicilor la stat dată publicităţii de către ANAF, cuantumul penalităţilor fiind mai mare decât al datoriei iniţiale.  Fostul ministru de Finanţe trebuie să dea la Fisc 73.702 de lei, scrie news.ro

Deputatul Elena Udrea apare şi ea pe lista datornicilor persoane fizice la bugetul de stat făcută publică de către ANAF, cuantumul total al datoriilor ei fiind de 39.232 de lei.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, se află în fruntea listei de persoane fizice cu datorii la stat publicate luni de ANAF, cu restanţe totale de aproape 232,07 milioane de lei, mai scrie sursa citată. 

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, este și el pe listă cu datorii de circa 200.000 de lei, împreună cu soția sa, Lacrima Ciorbea, inlusă cu o datorie de peste 370.000 de lei.

Omul de afaceri Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion, care a fost denunţătorul în dosarul fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov, trebuie să plătească statului 7,92 milioane de lei, din care 3,63 milioane lei reprezintă obligaţii principale şi restul acumulări de dobânzi şi penalităţi.

Finanţatorul clubului FC Steaua, George Becali, apare pe lista Fiscului cu obligaţii fiscale accesorii la bugetul de stat de 3,99 milioane lei, sumă pe care a contestat-o. M.M. Stoica are şi el o datorie la stat de peste 4 milioane de lei.

Totodată, omul de afaceri Silviu Prigoană are datorii la bugetul de stat de 3,62 milioane lei, la care s-au adăugat dobânzi de circa 350.000 de lei, ajungând la o sumă totală de achitat de aproape 3,97 milioane de lei.

Afaceristul Cristian Ţânţăreanu, care deţine cartierul de lux Paradisul Verde din Corbeanca, datorează bugetului de stat aproape 2,72 milioane lei.

Locurile doi şi trei în topul datornicilor, conform listei ANAF, sunt ocupate de Florin Mateiu, din oraşul Victoria, cu 94,3 milioane de lei şi de Bogdan Mihai Ciortea din Cluj Napoca cu 21 de milioane de lei.

Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în spitale, apare pe lista datornicilor publicată de ANAF, cu datorii atât la bugetul de stat, cât şi la bugetul asigurărilor de sănătate.

Impresarul Lucian Mitrea, care asigură contractele mai multor vedete din showbiz, figurează cu datorii mici, de 4.174 lei.

Crinuța Dumitrean, care a condus Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților în intervalul 2009-2011, apare cu datorii de 1,2 milioane lei.

Și Aurel Tămaș, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară, a fost inclus pe lista Fiscului, cu datorii de 4.219 lei. El se cunoaște cu inspectorii fiscali din 2011, când, conform presei, a fost executat silit, la cererea ANAF, iar contul bancar i-a fost poprit, după o altă tentativă, eșuată, a Fiscului de a-l executa pe acesta, pentru recuperarea a 53.718 lei reprezentînd taxe vamale pentru importul unui autoturism Mercedes CL 500. Aurel Tamaș a reclamat atunci în instanță că, deși a achitat taxele vamale aferente, a fost executat silit prin indisponibilizarea tuturor veniturilor prezente și viitoare, ceea ce îl împiedică să acopere nevoile zilnice de întreținere a familiei. Judecătorii au dat însă câștig de cauză ANAF.

Cookies