ARHIVA B365

Cine sunt primarii aleşi din marile oraşe. Mulţi au probleme penale, unul este în arest

REZULTATE PARŢIALE – Maramureş – Aflat în arest, Cherecheş câştigă un nou mandat la Primăria Baia Mare şi le mulţumeşte băimărenilor: „Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!”

Biroul Electoral Judeţean Maramureş a centralizat, luni, voturile de la alegerile locale în Baia Mare, cu excepţia a două secţii de votare, rezultatele parţiale arătând faptul că primarul suspendat al municipiului, Cătălin Cherecheş, a obţinut 70,14% din voturi.

Potrivit unui comunicat al BEJ Maramureş transmis, luni, totalul voturilor exprimate valabile pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare a fost de 44.675.

„Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Maramureş a centralizat, luni, voturile exprimate la alegerile locale în Baia Mare, cu excepţia a două secţii de votare. În ceea ce priveşte voturile exprimate la nivelul municipiului Baia Mare pentru funcţia de primar, Cătălin Cherecheş, candidat al Coaliţiei pentru Baia Mare a obţinut 31.337 voturi (70,14%). Totalul voturilor exprimate valabile pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare a fost de 44.675″, se arată în documentul citat.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest din 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, susţine că a câştigat un nou mandat, transmiţându-le băimărenilor un mesaj în care le mulţumeşte „din toată fiinţa” sa. El le mai spune acestora că va fi „mai mult decât un primar”: „Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!”.

REZULTATE FINALE – Braşov – Primarul Braşovului, George Scripcaru, îşi păstrează funcţia pentru încă patru ani, el obţinând 51,23% din voturi

Primarul în funcţie al Braşovului, George Scripcaru, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu, îşi păstrează funcţia pentru încă patru ani, el obţinând 51,23% din voturile braşovenilor, arată rezultatele finale furnizate de Biroul Electoral Municipal (BEM).

REZULTATE FINALE – Dolj – Lia Olguţa Vasilescu câştigă un nou mandat de primar al Craiovei, la o diferenţă de peste 46.000 de voturi faţă de principalul contracandidat

Lia Olguţa Vasilescu, urmărită penal de DNA, câştigă al doilea mandat de primar al Craiovei, la o diferenţă de peste 46.000 de voturi faţă de principalul său contracandidat, Pavel Badea (PNL), arată rezultatele furnizate de Biroul de Circumscripţie Electorală, după centralizarea finală a tuturor voturilor.

REZULTATE PARŢIALE – Vâlcea – Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupţie, dar şi partidul său câştigă alegerile la Râmnicu Vâlcea

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupţie, a fost reales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, conform numărătorii paralele făcute de PER, partidul sub sigla căruia Gutău a candidat la acest scrutin.

REZULTATE PARŢIALE – Hunedoara – Mircia Muntean câştigă alegerile la Deva, iar Tiberiu Iacob Ridzi la Petroşani

Deputatul Mircia Muntean câştigă alegerile la Deva din partea PSRO, el redevenind astfel edilul municipiului după o pauză de patru ani, potrivit numărătorii paralele a partidelor, în timp ce liberalul Tiberiu Iacob Ridzi câştigă încă un mandat de primar la Petroşani.

REZULTATE FINALE – Mureş – Dorin Florea a câştigat al cincilea mandat de primar al municipiului Târgu Mureş, cu 42,95% din voturi

Primarul în funcţie din Târgu Mureş, Dorin Florea, care a candidat independent, a câştigat al cincilea mandat cu 42,95% din voturi, în timp ce la Consiliul Local niciun partid nu a reuşit să obţină majoritatea, cele mai multe mandate revenind UDMR, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEM.

REZULTATE PARŢIALE – Cluj. Emil Boc a obţinut un nou mandat de primar.

PNL a obţinut 21 de mandate de primar în judeţul Cluj, câştigând alegerile locale în acest judeţ, urmat de PSD cu 15 mandate de primar, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

REZULTATE PARŢIALE -Constanţa – Rezultate provizorii BEC: Candidatul PSD Decebal Făgădău a câştigat Primăria Constanţa, cu 48% din voturi

Candidatul PSD Decebal Făgădău a câştigat Primăria Constanţa, obţinând până acum 47.975 de voturi, reprezentând 48%, în timp ce principalul său contracandidat, liberalul Vergil Chiţac, are 34.528 de voturi, potrivit rezultatelor provizorii furnizate de BEC.

REZULTATE FINALE -Sibiu – Astrid Fodor, din partea Forumului Germanilor, noul primar

Biroul Electoral Municipal Sibiu a terminat luni numărătoarea voturilor, stabilind că Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România,este noul primar al Sibiului, locul al doilea fiind ocupat de fostul prefect Ovidiu Sitterli (PSD), iar al treilea clasat este Răzvan Pop (PNL).

Potrivit numărătorii finale al Biroului Electoral Municipal Sibiu, Astrid Cora Fodor (FDGR) a fost votată de 27.948 de sibieni – 57,13%, Ovidiu Ioan Siterli (PSD) a fost votat de 18,8%, iar Răzvan Codruţ Pop a primit încrederea a 5.339 de votanţi 10,91%.

REZULTATE PARŢIALE – Timiş – Timişoara: Nicolae Robu obţine 53,17%, iar PNL are cele mai mari procente la CJ şi CL – numărătoare paralelă

Nicolae Robu este anunţat drept câştigător la funcţia de primar al Timişoarei, cu 53,17 % din voturile alegătorilor, iar PNL conduce cu cele mai mari procente atât la Consiliul Judeţean, cât şi la Consiliul Local, potrivit numărătorii paralele a voturilor făcută de PNL, în urma centralizării a 117 dintr-un total de 207 secţii de votare din municipiu.

REZULTATE FINALE – Arad – Gheorghe Falcă a câştigat al patrulea mandat la Primăria Arad cu 46,12 la sută din voturi

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PNL), a câştigat al patrulea mandat cu 46,12 la sută din voturi, potrivit rezultatelor finale ale BEM, în timp ce următorul clasat este Sebastian Bulumac (independent susţinut de PSD şi alte formaţiuni), care a obţinut 26,69 la sută din voturi.

Sursa: mediafax.ro, news.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button