Cine sunt posibilii miniştri din Cabinetul lui Cioloş. Lista miniştrilor din noul Guvern

de:
10 nov. 2015
14 Afișari
Cine sunt posibilii miniştri din Cabinetul lui Cioloş. Lista miniştrilor din noul Guvern

Premierul desemnat Dacian Ciolos trebuie să anunţe în 10 zile echipa cu care ar putea lucra la Palatul Victoria şi să meargă cu ea în faţa Parlamentului. România TV a intrat în posesia listei cu cei mai importanţi viitori miniştri.

Pe lista lui apar oameni neimplicaţi politic, cei mulţi dintre ei colaboratori ai lui Dacian Cioloş la Bruxelles. De asemenea, multe nume sunt agreate şi de cei care au ieşit în stradă, la proteste, scrie romaniatv.net. 

Aşadar, din Cabinetul lui Cioloş ar putea face parte următorii:

Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe,

Mihail Dumitru la Ministerul Agriculturii,

Mihnea Motoc, Ministerul Apărării Naţionale,

Dan Dungaciu, Ministerul Afacerilor Interne,

Marius Nica, Ministerul Fondurilor Europene,

Daniela Gheorghe la Ministerul Finanţelor,

Tudor Constantinescu la Ministerul Economiei şi Energiei,

Laura Ştefan, Ministerul Justiţiei,

Sorin Moisă la Ministerul Transporturilor,

Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei

Sorin Paveliu, Ministerul Sănătăţii.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a dat asigurări, marți, că va face tot ce îi stă în putință pentru a se ridica la înălțimea încrederii acordate, el spunând că intenționează să deschidă Guvernul spre societate.

„Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și doresc să îi asigur pe cei care ne privesc de faptul că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească. O perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a Guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului și, aș spune mai precis, între politic și între societate”, a declarat Dacian Cioloș, după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea sa în această funcție.

Preşedintele Klaus Iohannis: Soluţia e un Guvern tehnocrat. Îl desemnez pe Dacian Cioloş premier

Preşedintele a anunţat că îl desemnează pe Dacian Cioloş premier, adăugând că un Guvern tehnocrat este soluţia pe care o consideră cea mai potrivită.

Cookies