Cine sunt oamenii din spatele Monicăi Macovei în asociația politică M10

de:
24 ian. 2015
8 Afișari
Cine sunt oamenii din spatele Monicăi Macovei în asociația politică M10

Monica Macovei a început demersurile pentru înfiinţarea Asociaţiei M10, care ar putea funcţiona ca fundaţie pe lângă un viitor partid. Deocamdată, Macovei a delegat nouă persoane responsabile la nivel regional şi le-a trasat o serie de sarcini. „Priorităţile imediate la nivel judeţean sunt: găsirea/închirierea de sedii, crearea structurilor interimare executive pentru gestionarea activităţilor curente şi crearea departamentelor”, a scris ea, pe Facebook.

Printre cei care se vor ocupa de organizarea Asociaţiei M10, se numără un fost membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, un fost membru al partidului cu acelaşi nume, dar şi un fost membru PNŢCD, scrie adevarul.ro.

Mihai Platon, de exemplu, care coordonează filiala M10 Bacău, a fost membru al Fundaţiei Mişcarea Populară şi a demisionat în urma Congresului la care Elena Udrea a devenit preşedinte al partidului. Platon a făcut din actul său un gest de solidaritate faţă de fostul preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, care a demisionat la aceeaşi dată.

„Mulţumesc colegilor care au crezut în principiile Fundaţiei , dar din pacate acestea nu se doresc aplicabile in Partid . Am încercat să facem un Partid ALTFEL dar din păcate nu am reuşit . Nu voi abandona lupta şi voi continua în Partid şi în societatea civilă , pentru a duce mai departe ideile şi principiile care mă animă .”,a scris Platon pe Facebook.

Platon este născut în 1966 şi absolvent al Facultăţii de Electrotehnică de la Universitatea din Bacău. La rândul lui, George Schin este responsabil pentru filiala din Galaţi. Schin este un notar cunoscut în Galaţi, iar stagiul notarial şi l-a făcut la biroul actualului preşedinte al Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, respectiv la „Ciucă şi Asociaţii”. Numele celor doi au fost asociate de presă, în 2013, într-un dosar legat de frauda cu terenuri – „Aviasan”.

Dragoş Ciuparu este de profesie inginer chimist şi are un doctorat obţinut în 1999, la Universitatea Paris 7 „Denis Diderot”. Este, de asemenea, unul dintre fondatorii PMP. A fost membru al comisiei prezidentiale de educatie condusa de Mircea Miclea, precum si presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), functie din care a fost inlaturat anul trecut de Victor Ponta, dupa declansarea scandalului de plagiat. Mihai Poliţeanu, asistent al Monicăi Macovei în PE, este născut în 1977 şi a absolvit Facultatea de Filosofie, în cadrul Universităţii din Bucureşti. Poliţeanu a fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai Monicăi Macovei, în campania electorală şi a fost delegat să se ocupe de filialele din Argeş, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu.

Traian Rânja, născut în 1952, coordonează filialele din Botoşani şi Suceava. Nu e la primul său contact cu politica : Rânja a fost ales deputat de Iaşi, pe listele Convenţiei Democrate Române, în perioada 1996.-2000. Rânja a făcut parte, până anul trecut, şi din Forţa Civică condusă de Mihai Răzvan-Ungureanu.

Claudiu Câmpean, responsabil pentru judeţele Alba, Sălaj, Bistriţa, Maramureş şi Satu Mare, a fost şi el înscris în Fundaţia Mişcarea Populară. Câmpean este manager al unei bănci din Cluj. Ioana Constantinescu, născută în 1970, este mai puţin cunoscută. Ea a sprijinit-o pe Monica Macovei în campania pentru alegerile prezidenţiale şi a organizat evenimentele din Timiş.

Mihai Petre este responsabil pentru filiala Constanţa. Petre este fost consilier judeţean PDL, intrat în politică sub aripa lui Gigi Chiru şi fost preşedinte al Organizaţiei Municipale a Partidului Forţa Civică. Romulus Rotaru, născut în 1961, este, de asemenea, mai puţin cunoscut. A coordonat evenimentele din campania Monicăi Macovei, la Braşov.

Cookies