ARHIVA B365

Cine sunt extremiştii maghiari care au încercat să detoneze o bombă la Tg. Secuiesc, de 1 Decembrie

ATENTAT TERORIST ZIUA NAŢIONALĂ. Pe site-ul Mişcării de Tineret 64 de Comitate, reprezentanţii organizaţiei au publicat, marţi seară, un comunicat în care acuză SRI şi Poliţia Română, susţinând că au minţit cu privire la cele întâmplate la Târgu Secuiesc.

Membrii grupării lansează un apel către jurnaliştii din Ungaria, pentru ca aceştia să nu ia în considerare toate „minciunile” vehiculate în presa din România. În acelaşi comunicat, se vorbeşte despre „minciunile de prost gust lansate în mass-media de autorităţile din România”, scrie Adevărul.

ATENTAT TERORIST ZIUA NAŢIONALĂ.  Membri ai organizaţiei extremiste susţin că au fost efectuate, în cursul zilei de marţi, 1 decembrie, mai multe percheziţii domiciliare şi că audierile nu au avut loc într-un cadru legal, nefiind asigurat un translator. Se mai face referire şi la faptul că serviciile secrete din România ar pune piedici în momentul în care reprezentanţii extremiştilor doresc să angajeze un apărător.

ATENTAT TERORIST, dejucat de DIICOT. O bombă artizanală urma să fie detonată de Ziua Naţională

ATENTAT TERORIST ZIUA NAŢIONALĂ. Autorul atentatului a fost reţinut şi a fost adus sub escortă în Capitală, marţi după-amiază. Un dispozitiv exploziv improvizat urma să fie detonat pe raza localităţii Târgu Secuiesc, din judeţul Covasna, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale. Atentatul terorist, pus la cale de un maghiar, a fost dejucat la timp de DIICOT.

ATENTAT TERORIST ZIUA NAŢIONALĂ. Cetăţeanul maghiar, membru al unei grupări extremiste, care voia să detoneze o bombă în timpul manifestaţiilor de 1 Decembrie a fost adus la structura centrală a DIICOT la ora 16.45.

Beke Istvan Attila, care are şi cetăţenie română, ar fi vrut să detoneze bomba artizanală chiar în timpul paradei militare. Explozia ar fi putut provoca zeci de victime, notează evz.ro.

Marţi, procurorii DIICOT au reţinut un „membru marcant al extensiei în România” a structurii naţionalist-extremiste ‘Mişcarea de Tineret 64 de Comitate’ – HVIM din Ungaria pentru că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat. Bomba artizanală urma să fie detonată pe raza localităţii Târgu Secuiesc din judeţul Covasna, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, potrivit unui comunicat de presă remis de DIICOT.

ATENTAT TERORIST ZIUA NAŢIONALĂ. La data de 01.12.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului, anunţă DIICOT.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului „Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea „Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

ATENTAT TERORIST ZIUA NAŢIONALĂ. Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov.

ATENTAT TERORIST ZIUA NAŢIONALĂ. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button