Șeful masonilor, deputați în legături cu spioni KGB și Gazprom, audiaţii din dosarul Greblă

de:
22 ian. 2015
9 Afișari
Șeful masonilor, deputați în legături cu spioni KGB și Gazprom, audiaţii din dosarul Greblă

Lucian Șova a fost adus cu mandat la sediul DNA, iar Iulian Iancu a ajuns și el la ora 13.00 la sediul Parchetului anticorupție.

IULIAN IANCU

Este considerat expertul PSD în probleme de energie și industrie, fiind la un moment dat și secretar de stat în Ministerul Economiei. De altfel acesta este președintele Departamentul Energie-Resurse din cadrul PSD.

Iulian Iancu era bun prieten şi încuscrit cu Radu Timofte, fost şef al SRI, despre care se spune că l-ar fi promovat în politică. 

A fost implicat în mai multe scandaluri, cel mai cunoscut fiind „Wikileaks”, unde Iulian Iancu apărea că este bănuit de SUA de presupuse legături cu Gazprom, scrie evz.ro

Iulian Iancu ar fi urmat să fie numit ministru al Energiei în 2012, dar s-a renunţat la propunere, la presiunea Statelor Unite ale Americii, care îl vedeau ca om al ruşilor. 

Iulian Iancu deține trei terenuri în Mediaș – județul Sibiu, Sovata – județul Mureș și în Moeciu – județul Brașov. Mai are un apartament în București și o casă de locuit în Mediaș. Conduce un Mercedes și are bijuterii de 6.000 de euro Deține acțiuni la Romextera, Azomureș și Carpatica în valoare de 80.000 de lei.

Citește și Judecător al Curții Constituționale, urmărit penal pentru trafic de influență

Iulian Iancu a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu este suspect în dosar şi că i-a fost pomenit numele într-o discuţie telefonică despre transportul membrilor de partid către Arena Naţională, la congresul de la lansare al USL. 

LUCIAN ŞOVA

Deputat PSD, Lucian Șova a făcut parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură – Secretar (din feb. 2014) și în Comisia pentru industrii şi servicii (până în feb. 2014).

Ascensiunea în politică i se datorează lui Viorel Hrebenciuc care a fost protectorul său. Astfel, Șova a ocupat și importanta funcție de director general al directiei de transporturi din cadrul ministerului Transporturilor in timpul guvernarii Nastase, intre anii 2002 si 2005.

Presa din Bacău a scris că acesta era un apropiat și al lui Miron Mitrea – fostul ministru al Transporturilor dar si al lui Iulian Iancu. Lucian Sova a fost partener de afaceri cu rusul Boris Golovin în Regional Romlines SA Bucuresti, o companie care se ocupa cu transportul rutier.

Din ianuarie 2005 și până în prezent este deputat. A mai fost între decembrie 2000 – decembrie 2004, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Comerţului, iar între februarie 2000 – decembrie 2000 o cupat funcția de președinte la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, Preşedinte
1999 – 2000, director general adjunct la SNGN Romgaz Mediaş,
1998 – 1999, director Exploatare la S.C. Distrigaz Nord Tg. Mureş,
1997 – 1998, șef serviciu la Romgaz Mediaş
1989 – 1997, director la Distribuţia de gaze Mediaş
1987 – 1989, șef sector la Distribuţia de gaze Mediaş
1985 – 1987, Inginer stagiar la Distribuţia de gaze Mediaş

Legături cu spion KGB

Golovin este fost colonel în trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse care s-a stabilit în România după 1990. Golovin a fost amestecat in afaceri cu petrol, cu gaze, cu carbune, in domeniul transporturilor, in imobiliare sau industrie grea. În plus, acesta a mai deschis, alaturi de ofiţerii KGB Anatoli Patron, Iuri Ustonov şi Alexei Voskoboi, au fondat o banca in Romania, Nova Bank dar şi Centrul de Afaceri Româno- Rus – acuzate de spălare de bani.

În declarația de avere, Șova a trecut un teren aflat la Limanu de 10.000 mp – deținut în copropietate, județul Constanța, și două apartamente în Bacău și București. În conturi are 28.000 de dolari și 12.000 de euro. Este implicat în mai multe firme, este vorba de Cominfortrans (53%), SOL Megaconsulting (100%), Niso Transeurope (35%) și Regional Romlines (1%). A mai acordat împrumuturi în valoare de 240.000 de lei în nume personal pentru firmele din care face parte. Soția sa lucrează în cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

BARTOLOMEU SĂVOIU

Generalul în rezervă Bartolomeu Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei-1880, a fost adus cu mandat de către anchetatori, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Bartolomeu Săvoiu (născut în 1945) este cetățean român și francez, fost consilier în relații economice internaționale și general de brigadă (în rezervă) al Armatei Române. A mai fost judecător la Tribunalul Prud`hommes în Franța, arhonte al Patriarhatului Ecumenic din Constantinopol și militant politic.

Începând cu 1968 a lucrat la Ministerul Comerțului Exterior, pentru ca, din 1970, să activeze la Paris, în cadrul unei întreprinderi italiene. A rămas la Paris până în 2010, ocupând diverse funcții în cadrul unor companii americane, franceze și italiene.

Judecătorul CCR Toni Greblă a fost prim-secretar al Delegației României la ONU, Geneva, în perioada 1993 – 1997.

Surse judiciare citate de Libertatea precizează că, ”în august 2014, judecătorul GREBLĂ TONI a întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri BÎRCINĂ ION (persoană apropiată relaţional), cetăţeanul turc COREKCI SEVKET, cetăţeanul moldovean VICTOR DOLGHI şi CONSTANTIN BARTOLOMEU SĂVOIU, cunoscut ca „Generalul”. Cele cinci persoane menţionate au constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană. 
Embargoul unilateral al Rusiei este un răspuns la instituirea regimului autonom de sancţiuni de către Uniunea Europeană Rusiei”.

Ion Bîrcină zis Dan Goeru ar fi fost condamnat în 2013 la 4 ani de închisoare. Acesta a fost cercetat de Direcția Națională Anticorupție fiind acuzat că în perioada 2010-2011 alături de alte trei persoane ar fi încercat să dea mită fostululi președinte al ANRE și parlamentar UDMR, Olosz Gergely, potrivit presei locale.
Firma lui Goeru ar fi primit de la Agenția Națională de Reglementare contracte pentru vânzarea energiei, scrie DCNews.

Cookies